Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > FIS Vitez: Novi proizvodni pogon, posao za više od 100 radnika

FIS Vitez: Novi proizvodni pogon, posao za više od 100 radnika

Započeli smo izgradnju nove proizvodne halu od deset hiljada kvadratnih metara, gdje bismo zaposlili najmanje sto ljudi u proizvodni, istakao je Pero Gudelj, vlasnik poslovnog sistema FIS iz Viteza u intervjuu koji prenosi “Radio Busovača”. 

– Ove godine se ne mislimo širiti u trgovini, jer treba više da poradimo na proizvodnji. Mi smo bilježili rast zbog otvaranja novih objekata, ali to meni baš i nije drago. Propadaju male firme. Normalno, male prodajne firme od sto, dvjesto kvadratnih metara teško mogu egzistirati. Veliki trgovački lanci, pa eto i Fis, dominiraju svojom veličinom. Mi imamo preko 220.000 različitih artikala u kući. Imamo 60 mil KM u ponudi, direktno kupujemo u fabrikama. Male prodavnice teško mogu opstati, zbog same logistike, mi kupujemo šleperima, oni kupuju u luksuznom autu. Tako da je problem logistika, za nas je sigurno od pet do 20% povoljnija u odnosu na druge – istakao je on. 

– Ne želimo se širiti u trgovini, ali banke nam nude stalno neke objekte koji dođu u poteškoće pa prestanu s radom, zatvore se. Možda se ipak odlučimo za neki od objekata, jer imamo jaku ponudu, imamo 70-80 komercijalista koji rade diljem Europe, Indije, Pakistana, gdje poručujemo robu, gdje znatno povoljnije dobijemo nego što bi se ovdje moglo odraditi – naveo je Gudelj prenosi “Radio Busovača”.

 

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top