Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Firma GS TMT iz Travnika predstavila domaće biciklo

Firma GS TMT iz Travnika predstavila domaće biciklo

GS TMT trenutno zapošljava oko 250 radnika i da više od 90 posto svojih proizvoda izvozi.

 Za firmu GS TMT iz Travnika Mostarski sajam gospodarstva bio je veoma koristan, stekli smo mnogo kontakata, a učestovali smo i na prezentaciji Strojarskog fakulteta, te smo im ponudili našu pomoć, s obzirom da se bavimo sličnim poslovima, izjavio je za Poslovni portal eKapija.ba komercijalista u štamparskom sektoru firme GS TMT Safet Mameledžija.

GS TMT na sajmu je prezentirao domaće biciklo i proizvode iz štamparskog sektora, dok su proizvodi mašinskog odjela prezentirani na video ekranu.

“Gruba konstrukcija bicikla proizvedena je u BiH, a ostali završni dijelovi rade se u našoj firmi u Njemačkoj. Ostali proizvodi koji su prezentirani na video ekranu proizvedeni su u BiH”, rekao je Mameledžija.

Naveo je da štamparija uvodi nove tehnologije tiska i da će proširiti oblast kartonaže.

“Štamparija je na domaćem tržištu maksimalno krenula naprijed. Uvodimo HACCP kako bi mogli raditi kartone za prehrambenu industriju, te uvodimo 14001 standard zašitite životne sredine”, kazao je Mameledžija.

Spomenuo je da GS TMT trenutno zapošljava oko 250 radnika i da više od 90 posto svojih proizvoda izvozi.

“Firma GROB-WERKE iz Mindelheima trenutno nam je najveći kupac, a tu su i Messer, Knorr-Bremse Systeme iz Minhena i druge renomirane firme iz metalskog sektora”, pojasnio je Mameledžija.

K.S.

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top