Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > FIN: Novi ciklus Diplome u islamskim naukama u 2016.

FIN: Novi ciklus Diplome u islamskim naukama u 2016.

ISLAMSKA ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI
UNIVERZITET U SARAJEVU Fakultet islamskih nauka u Sarajevu

Objavljuje poziv za upis u program Diploma u islamskim naukama na bosanskom i engleskom jeziku

Program se organizira četrnaesti put a izvode ga visoko kvalificirani predavači. Program traje od 02. februara do početka maja 2016. godine, uključuje sedam modula i 72 sata nastave. Moduli su organizirani u dva predmeta: Opći uvod u islam (Kratak pregled historije islama; Uvod u islamsku doktrinu; Islamski sveti tekstovi; Islamsko pravo i etika) i Islam u Bosni i Hercegovini (Islamska kultura u BiH;  Islamske institucije u BiH; Savremeno islamsko mišljenje u BiH). Nastava se održava dva  puta sedmično po tri sata iza 18:00h na Fakultetu islamskih nauka. Program uključuje i posjetu islamskim institucijama u Sarajevu.

Cijena programa za predavanja na bosanskom jeziku je 400 KM. Fakultet je u saradnji sa Centrom za napredne studije osigurao deset stipendija za posebne kategorije polaznika na bosanskom jeziku. Za više detalja vidjeti Prospekt programa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Za detaljnije informacije i registraciju molimo kontaktirajte koordinatoricu projekta Mujesiru Zimić-Gljiva na [email protected] ili na adresu Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Ćemerlina 54, 71 000 Sarajevo, Tel.: + 387 33 251 043; Fax: + 387 33 251 044.

Rok za prijavu je 08. januar 2016. Prijavni obrazac i prospekt dostupni su ovdje:

PREUZMITE DOKUMENT (format: DOC, veličina: 240KB)

PREUZMITE DOKUMENT (format: PDF, veličina: 117KB)

cns.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top