Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Federalna televizija u vrijeme iftara emituje seriju „Lud, zbunjen, normalan“

Federalna televizija u vrijeme iftara emituje seriju „Lud, zbunjen, normalan“

Federalna televizija (FTV) je dio javnog RTV servisa kojeg čine još i BHT1 i RTRS. Javni servis bi trebao da služi svim građanima naše države i da emituje program uvažavajući njihove kulture, vjerske i tradicijske vrijednosti.

 FTV se finansira od pretplate koju su dužni plaćati svi oni koji imaju TV prijemnik u svom domu. Činjenica je da većinskim dijelom Bošnjaci plaćaju pretplatu FTV-u s obzirom da Hrvati traže javni servis na hrvatskom jeziku a Srbi ionako imaju svoju RTRS i nemaju veze sa FTV-om.

U mubarek mjesecu ramazanu, vjernici Bošnjaci bi trebali imati program svog javnog servisa koji treba da radi FTV te da imaju prigodan iftarski program. Međutim, u vrijeme iftara, FTV emituje seriju „Lud, zbunjen, normalan“ koja nerijetko promoviše mnogoboštvo, ateizam, nemoral, blud, alkohol, drogu, homoseksualnost i mnoge druge društvene anomalije kojima se zgražava svaki normalan čovjek. Ne samo da nema prikladan iftarski program (op.a: ima samo tekstualna najava vremena iftara u gradovima u Federaciji BiH) već emituje program koji je totalno suprotan  načelima vjere islama koju prakticira većina Bošnjaka. Istih onih Bošnjaka koji plaćaju pretplatu FTV-u.

Ovim pozivamo odgovorne u FTV-i da naredne godine, pošto je ovaj ramazan već na izmaku, pripreme program koji će biti prikladan ramazanu i njegovim vrijednostima.

Redakcija Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top