Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Federacija islamskih organizacija u Europi žestoko osuđuje ubijanje mirnih demostranata u Egiptu

Federacija islamskih organizacija u Europi žestoko osuđuje ubijanje mirnih demostranata u Egiptu

“Federacija islamskih organizacija u Europi” žestoko osuđuje ono što rade vlasti vojnog udara u Egiptu kroz krvave klaonice spram mirnih demostranata na trgovima.

Ona pogotovo osuđuje ono što se desilo jutros (subota) gdje je ubijeno oko 150 ljudi a ranjeno više od četiri hiljade.

Na konferenciji za štampu održanoj danas Federacija smatra da “ove klaonice donose krajnje opasan razvoj na putu udara kog je izvela vojska na demokratiju i državu zakona i prava a koja, sasvim je očito, koristi ćutnju i odugovlačenje od strane Međunarodne zajednice i Evropske unije. To pogotovo prema činu rušenja demokratije u Egiptu.”

Federacija je izrazila veliku zabrinutost “da bi ove krvavi događaji mogli biti uvod u širenje obima ubijanja miliona Egipćana, muškaraca i žena, koji mirno demonstriraju na trgovima kao i činjenje zločina kako bi se njihovi glasovi ućutkali.

To pogotovo nakon uzastopnih prijetnji vojnih vlasti protiv njih i medijskog prikrivanja toga.”

“Federacija islamskih organizacija u Europi” zahtijeva od Evropske unije “primjenu svojih obaveza prema demokratiji i ljedskim pravima te da jasno obznani svoj stav po pitanju udara na volju naroda Egipta te da ga ne ostavi na cjedilu u ovim za njeg historijskim trenucima.”

Izvor: ikhwanonline.net

Akos.bA

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top