Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Fair Play liga novac od kartona daruje Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”

Fair Play liga novac od kartona daruje Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”

fair play otvranje 2018

 Popularna Fair Play liga ove sezone novac od žutih i crvenih kartona, tradicionalna godišnja akcija novčanog sankcionisanja prekršaja, donirat će udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”. Također, u subotu počinje 5. sezona Fair Play JUNIOR CUP-a, takmičenje učenika srednjih škola uzrasta 14-18 godina, a učešće u sezoni 2019 će uzeti 12 ekipa, navodi se u saopćenju za medije ovog Sportskog društva.  

“Projekat Fair Play lige je u proteklih sedam godina postao svojevrstan brend u Kantonu Sarajevo i sinonim za dobre i pozitivne priče. Da futsal, nama organizatorima, ali i učesnicima, nije sam po sebi svrha, dokaz su mnogobrojne pozitivne aktivnosti koje su se realizovale kroz ovaj projekat. Do sada smo organizirali stipendiranje studenata, pomoć i podršku učesnicima projekta, akcije darivanja krvi, kupovina školskog pribora za povratničku djecu u Srebrenici, izgradnja dva bunara pitke vode u Africi simboličnih naziva, “Damir Hasibović” po našem prerano preminulom članu  i “Fair Play”. Tu su i edukacijska predavanja, organizacija porodičnih izleta, zajednička druženja, organizacija turnira srednjih škola u cilju prevencije maloljetničke delikvencije, organizacija turnira u čast ratnog heroja grada Sarajeva, Ramiza Salčina. Za nas organizatore Fair Play liga je mnogo više od igre. Smatramo da je pomoći drugome i činiti dobro nešto u čemu bismo se trebali svi natjecati”, izjavio je Adnan Delić predsjednik Udruženja.

U subotu, 23. februara počinje 5. sezona Fair Play JUNIOR CUP-a. Radi se o takmičenju učenika srednjih škola, uzrasta 14-18 godina, a učešće u sezoni 2019 će uzelti 12 ekipa podijeljenih u četiri grupe. Cilj ovog projekta je prevencija maloljetničke delikvencije, druženje na zdravim, moralnim principima, adekvatno provođenje slobodnog vremena, razvijanje sportskog, takmičarskog i fair play duha. Prvi krug takmičenja, odnosno grupna faza, kao i utakmice 1/4 finala Junior Cup-a 2019, igrat će se u subotu, 23. februara u dvorani “Srce” koja se nalazi u Buća Potoku, dok će se mečevi 1/2 finala i finale igrati u sklopu završnice Fair Play lige. Važno je napomenuti da će i naše mlade nade zajedno sa starijim učesnicima Fair Play lige uzeti učešće u humanitarnoj akciji “Srce za Djecu”, naglašavaju u ovom Sportskom društvu.

U augustu ove godine održat će se 4. po redu Memorijalni turnir Ramiz Salčin koji ima za cilj promicanje društvenih vrijednosti i podsjećanje na heroje – pripapadnike Armije Republike BiH koji su dali svoje živote za odbranu naše domovine u periodu 92-95. U oktobru 2019. godine počet će 8. po redu sezona Malonogometne lige Fair Play.

Više informacija o Fair Play projektu se može pronaći i na našoj web stranici www.fairplay.ba, Facebook profilu https://goo.gl/y5K3PJ i YouTube kanalu https://goo.gl/syeki6 .

FAIR PLAY, VIŠE OD IGRE!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top