Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > EZ Busovača: Porodično preduzeće koje ispunjava standarde EU-a

EZ Busovača: Porodično preduzeće koje ispunjava standarde EU-a

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je jučer poduzeće “EZ” d.o.o. Busovača i razgovarao s direktorom Mahirom Mujićem i osnivačem poduzeća Salemom Ekmeščićem. 

Riječ je o preduzeću osnovanom 1989. godine koje broji 87 uposlenih. Ima tri različita, ali međusobno povezana proizvodna programa koja obuhvataju proizvodnju sredstava za čišćenje, raznih deterdženata, proizvodnju kozmetike, te plastične ambalaže. 

Čavara je naglasio da je ovo prva posjeta jednom gospodarskom poduzeću, te da je poziv za dolazak dobio tri dana nakon imenovanja za predsjednika FBiH. 

Istaknuo je da je i ranije znao za uspješan rad poduzeća “EZ”, ali da se nakon posjete uvjerio kako se jedno malo obiteljsko poduzeće osnovano prije rata razvilo u poduzeće koje ispunjava standarde Europske unije. 

Najavio je da će jedan od prioriteta buduće izvršne vlasti FBiH biti rješavanje ekonomsko-socijalnog stanja svakog građanina FBiH u okviru usvojene Izjave na državnoj razini i najavljene potpore EU, što će otvoriti prostor za poduzeća koja imaju projekte, viziju i ciljeve. 

Čavara podvlači da ga je direktor poduzeća informirao o nizu projekata u planu za koje im treba potpora države kako ne bi bili suočeni s nizom nelogičnosti zakona, uredbi i pravilnika koje treba otkloniti i omogućiti normalno poslovanje. 

“Na temelju njihovog poticaja i razmišljanja, pozvat ću sve gospodarstvenike u FBiH koji su suočeni s navedenim u svom poslovanju, da nam ih napismeno obrazlože i dostave u Ured predsjednika FBiH”, kazao je on. 

Direktor poduzeća “EZ” Mahir Mujić izrazio je zahvalnost dolaskom predsjednika FBiH i iskazanog zanimanja za poslovanje poduzeća, saopćeno je iz kabineta predsjednika FBiH. 

Predsjedateljica Općinskog vijeća Busovača Mirjana Plavčić i načelnik općine Busovača Asim Mekić također su nazočili posjeti kompaniji “EZ” d.o.o. Busovača. 

indikator.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top