Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > EYOF širi olimpijski duh: BiH u centru mladih iz cijelog svijeta

EYOF širi olimpijski duh: BiH u centru mladih iz cijelog svijeta

Činjenica da u organiziranju ovog događaja po prvi put učestvuju oba entiteta daje argument onima koji ukazuju na to da nam je neophodno udružiti snage.

U zemlji gdje pesimizam postaje nešto poput državne religije, baklja EYOF-a osvjetljava prostore koji su uglavnom u mraku za najveći broj naših građana i građanki, a posebno mladih.

Dok oni stariji u momentima nostalgije bar mogu prizivati slike o nekim starim dobrim vremenima, poput onog iz perioda ZOI 84, nove generacije teško da im mogu i povjerovati da su nekad neke stvari  i ovdje funkcionirale.

Vjerovatno je tim mladim ljudima teško i zamisliti da su isti ovi ljudi koje namrštene sreću po ulici nekada bili dijelom organizacije do tada najuspješnijih Zimskih olimpijskih igara u historiji.

Stoga je EYOF prilika za jedno posebno i lijepo iskustvo generacijama rođenim nakon ‘84-e kao najznačajniji sportski događaj u Bosni i Hercegovini još od 14. ZOI. To je jedna od najljepših priča općenito kada je u pitanju poslijeratni period u Bosni i Hercegovini.

Podatak da će zbog EYOF-a u našu zemlju doći oko 750 članova delegacija iz 46 evropskih država, hiljade sportista, da ima 150 akreditiranih novinara sam po sebi govori o dimenzijama ovog događaja.

S druge strane, u organizaciji ovog događaja na različite načine učestvovat će veliki broj ljudi, među kojima cijela armija mladih volontera iz cijele države koji će možda po prvi put u životu imati priliku osjetiti, ne samo to atmosferu jednog velikog događaja u našoj zemlji, već će biti i dijelom njegove organizacije.

Više na portalu Al Jazeere.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top