Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > EYOF 2019: Uzbudljivi završeci takmičenja petog dana programa

EYOF 2019: Uzbudljivi završeci takmičenja petog dana programa

Peti dan Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, donosi bogat takmičarski program, prenosi Anadolu Agency (AA).

U devet sati ujutru na Bjelašnici počinju kvalifikacije za dječake u snowboard disciplini big air, dok će dva sata kasnije na borilište izađi djevojčice. Iza podne planirano je finale u big airu u obje konkurencije.

Kao i prethodnih dana na karling turniru će biti veoma uzbudljivo. Turnir polako ulazi u završnicu, a danas je na programu devet utakmica u dvorani Peki na Palama u terminima od devet, 13.30 i 17 sati.

Hokej na ledu je jedan od najatraktivnijih sportova EYOF-a 2019. Ljubitelji ovog jednog od najdinamičnijih ekipnih sportova danas će na festivalu mladih moći zaista uživati, jer ih očekuju čak tri utakmice. Prvi će na led Zetre u 12 sati izaći Slovačka i Švajcarska. Od 16 sati na programu je duel Finske i Rusije, a od 20 Češke Republike i Bjelorusije.

Na Jahorini će u deset sati početi prva trka veleslaloma za dječake, dok je druga na rasporedu u 12.30. U neposrednoj blizini na Dvorištima, gdje se održavaju takmičenja u biatlonu, danas je slobodan dan, a sutra slijede trke mješovitih štafeta u kojima će dječaci trčati dva puta po 7,5, a djevojčice dva puta po šest kilometara.

Bogat dan će biti i u Skenderiji, gdje se održavaju nadmetanja u umjetničkom klizanju. Od 13 sati za medalje će se boriti djevojčice u pojedinačnoj konkurenciji, a od 18.10 dječaci.

U prijepodnevnim terminima na Igmanu će se održati kvalifikacije u ski trčanju u disciplini sprint klasičnim stilom za djevojčice i dječake. Za 13 sati su zakazane finalne trke u obje konkurencije.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top