Ekonomija

Euro-Metali “rame uz rame” sa renomiranim evropskim steel – centrima

Ovom investicijom Euro – Metali dobili su najkvalitetnije opremljen objekat na području Jugoistočne Evrope kada je u pitanju ova branša. Najveći dio skladišta je robotiziran i automatizovan, te predstavlja posljednju riječ tehnologije. Tako su Euro – Metali ušli u jedan viši nivo poslovanja, koji im omogućava da budu “rame uz rame” sa renomiranim evropskim steel – centrima. Sa novih 7.000 m2 najsavremenijeg zatvorenog skladišnog prostora u prilici su ponuditi kupcima viši nivo usluge.

“Svakako možemo biti zadovoljni sa ostvarenom prodajom u prvih devet mjeseci, jer je ostvaren značajan rast i u finansijskom i u količinskom smislu”, pojašnjava Subašić.

Euro-Metali ozbiljno ulaze u projekat proširenja ponude na kvalitenije, tzv.specijalne čelike.

“Tako sada u ponudi pored postojećeg asortimana standardnih, kontrukcijskih čelika u našem portofliju imamo i kvalitetnije – svijetlovučene čelike, zatim okrugle čelike velikih prečnika u različitim kvalitetima, te limove – otporne na habanje (Hardox), alatne čelike, itd.”, dodaje Subašić.

Kada je riječ o zapošljavanju, Euro Metali iz godine u godinu imaju pozitivan trend. Broj radnika je u prvih devet mjeseci uvećan za 25 posto u odnosu na prethodnu godinu. U periodu koji je pred njima radit će na proširenju asortimana, te nastaviti sa uvođenjem novih proizvoda u svoju ponudu.

Prvi čovjek kompanije kaže kako je njihov cilj iz dana u dan unapređivati svoje usluge i servis prema kupcima, po čemu su prepoznatljivi. S tim u vezi, već početkom naredne godine radit će na dodatnom proširenju naših skladišnih kapaciteta, kao i povećanju broja voznih jedinica, kako bi unaprijedili svoju operativnost.

Prošle sedmice ova kompanija je uzela učešće na Sajmu ZEPS u Zenici kao izlagač.

“Sajmove poput ovoga mi doživljavamo kao priliku da se susretnemo i razgovaramo sa našim postojećim partnerima, a sa kojima nemamo priliku svakodnevno viđati se i razgovarati, kako bismo unaprijedili našu saradnju. Naravno, prilika je to i da se upoznaju i novi, potencijalni partneri, a svakako je bilo i takvih razgovora”, zaključio je Subašić.

E. Ko.

akta

Povezani članci

Back to top button