Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Euro-asfalt osigurao poslove za naredne tri godine

Euro-asfalt osigurao poslove za naredne tri godine

Kompanija Euro-asfalt Sarajevo ima osigurane poslove za naredne tri godine, izjavio je u intervjuu za N1 Hamed Ramić, direktor Euro-Asfalta.

– Uskoro otvaramo gradilište u Crnoj Gori gdje gradimo jednu trasu na potezu Berane – Kolašin. Prošli smo sve pretkvalifikacije na tenderu u Češkoj, pozicionirali smo se kao jedna od deset top građevinskih kompanija u Evropi. Češka uskoro postaje veliko gradilište vrijedno više od 700 miliona eura. Dio koji bi nas u ovom trenutku zadovoljio je cca 50 – 70 miliona eura, a što nas ni na koji način ne bi remetilo da u zadanim rokovima i vrhunskom kvalitetom vodimo poslove koje već imamo, kazao je Ramić.

U BiH kompanija radi nekoliko projekata, od dijela trase autoceste na Koridoru Vc do određenih poslova u Sarajevu i Bihaću, a u inostranstvu aktivna su gradilišta u Sloveniji i Njemačkoj.

– Otprilike, omjer poslova zemlja – inostranstvo je pola-pola, istakao je Ramić.
Dodao je i kako je Euro-Asfalt nakon tunela 1. mart kod Zenice, kojim se ponosi, probio i prvi tunel u EU – tunel na graničnom prijelazu Gruškovje koji povezuje Hrvatsku i Sloveniju.

Euro-Asfaltov rad utkan je i u jedan dio Alianz Arene u Minhenu, a sagradili su i zgradu policijske stanice u Abu Dhabiju.
Kompanija stalno zapošljava nove radnike, a broj uposlenika već je šest stotina.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com