Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Euro-Asfalt i ŽGP potpisali ugovor za završetak radova na sarajevskoj obilaznici

Euro-Asfalt i ŽGP potpisali ugovor za završetak radova na sarajevskoj obilaznici

Direktor JP Ceste FBiH – Filip Vujeva danas je sa predstavnicima izvođača – JV Euro-Asfalt d.o.o. & GP ŽGP d.d. Sarajevo, potpisao Ugovor za radove na završetku Sarajevske obilaznice, LOT 2, dionica Butila – Briješće – Stup.

 

Predmetni radovi na dionici dugoj 4 km obuhvaćaju izgradnju vijadukta Briješće, završetak kolovoza, izgradnju rondoa Briješće, signalizaciju i opremu, rasvjetu i instalacije te izgradnju ceste izvan trase. Vrijednost ugovora je 23.365.202,51 KM.

Vujeva je rekao da su riješeni svi problemi vezani za eksproprijaciju zemljišta na trasi koji su dugo pratili taj projekt i da su sada stečeni svi potrebni uvjeti za početak realizacije.

Direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić rekao je da je rok za završetak radova 11 mjeseci a da će se potruditi da se to desi i prije februara naredne godine te da će biti angažirano 250 do 300 radnika.

Potpisivanju ugovora pristvovao je i ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić koji je istakao da će okončanjem ovog projekta Sarajevo s tri strane biti povezano na autocestu čime će biti smanjene svakodnevne gužve.

Potpisani ugovor će biti finansiran iz kreditnih sredstava Evropske investicijske banke (EIB) i OPEC fonda za međunarodni razvoj. Rok za završetak radova je 11 kalendarskih mjeseci.

 

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top