Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > EU delegacija posjetila Klas d.d. Sarajevo

EU delegacija posjetila Klas d.d. Sarajevo

EU delegacija sastavljena od političkih i ekonomskih savjetnika iz ambasada zemalja EUposjetila je sjedište bosanskohercegovačke prehrambene industrije Klas d.dSarajevoU okviru posjete delegacija organizirana je prezentacija kompanijekao  i obilazak proizvodnih pogona Klasamlina i velepekarenakon čega je upriličen razgovor gostiju iz EU sa menadžmentom Klasa.

{youtube}pKFExp9kHPE#t=147{/youtube}

Niže stope poreza na radreforme zakona i propisa o radujednostavnije administrativne procedurerestruktuiranje starih preduzećasuzbijanje korupcijepravednija raspodjela socijalnih sredstavateme su o kojima su razgovarali politički i ekonomski savjetnici Europske Unije u BiH i predstavnici kompanije Klas d.dSarajevoOvih šest prioritetnih reformskih mjera sadržane su u Sporazumu o rastu i zapošljavanju BiHkojeg je usvojila Europska unija u proljeće ove godinea s ciljem pomoći bhprivredi

EU je uveliko zainteresirana za društvenoekonomski razvoj Bosne i HercegovineZbog toga smo se odlučili posjetiti jednu uspješnu BHkompaniju koja treba biti primjer mnogimatako da se veselimo daljoj saradnjiVidjeli smo iz prve ruke primjer jedne uspješne firmeali smo također spremni čuti kako mi iz Europske Unije možemo pomoći da firme iz BiH kao što je Klas dodatno napredujuS tim u vezizajedno sa BHprivrednicima smo definirali paket od 6 mjera za rast i zapošljavanjei koji je dodatno podržan od strane međunarodnih financijskih institucija kako bi se program sa finansijske i tehničke strane mogao uspješno realizovati“, kazao je tom prilkom Ole Hammerpolitički savjetnik EU za BiH.

Uputivši riječi dobrodošlice, direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo, Rusmir Hrvić je istakao da ovu posjetu u Klasu doživaljavaju kao znak podrške, uvažavanja i na neki način priznanja za ovu BH. kompaniju.

„Prije nešto više od pola godine, bilo je pitanje da li će Klas uopće opstati, a budućnost branda i radnika je bila krajnje neizvjesna. Danas smo u prilici da govorimo o uspjesima kompanije kako na domaćem, tako i na inostranim tržištima, i novim zapošljavanjima u Klasu.Kao što znate prije nešto više od pola godine AS GROUP je uspješno akvizirala Klas d.d. Sarajevo, i mi mislimo, a to ćemo i dokazati, da su se na taj način stekli uvjeti za razvoj cijele prehrambene industrije u BiH na boljim i čvršćim osnovama. Svakako da imamo već sada, ali ćemo na taj način imati još i više za ponuditi tržištu EU, jer iza Klasovog branda stoji 112 godina kvaliteta i kompetentnosti za proizvodnju čiste i zdrave bosanske hrane pune ljubavi“, kazao je između ostalog direktor Hrvić u svom pozdravnom govoru prilikom posjete EU delegacije sastavljena od političkih i ekonomskih savjetnika iz veleposlanstava zemalja EU, kompaniji Klas d.d. Sarajevo.

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top