>
Erdogan poručio Amerikancima: S nama ne možete razgovarati prijetećim jezikom Erdogan poručio Amerikancima: S nama ne možete razgovarati prijetećim jezikom
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, osvrnuvši se na napetosti na relaciji njegove zemlje sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), poručio kako se s... Erdogan poručio Amerikancima: S nama ne možete razgovarati prijetećim jezikom

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, osvrnuvši se na napetosti na relaciji njegove zemlje sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), poručio kako se s turskim narodom ne može razgovarati prijetećim jezikom, javlja Anadol Agency (AA).

Erdogan je boravio u turskom crnomorskom gradu Orduu, gdje se obratio okupljenim građanima, a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja. U fokusu Erdoganovog obraćanja bile su tenzije na relaciji odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

“Prijete nam, ali s nama ne možete razgovarati prijetećim jezikom. Mi razumijemo pravni jezik. Mi ćemo uraditi sve što nalažu pravo i pravda. ‘Nećemo nikoga predati’, neka ostane kod vas, nama su dovoljni one koje mi imamo”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Ako padnemo mi ćemo sigurno ustati sa tog mjesta. Ustali smo jučer, ustat ćemo i sutra. Neka samo moj narod ostane na nogama.”

Erdogan je poručio Amerikancima kako je šteta što je SAD u stanju da partnera u NATO-u mijenja za jednog svećenika, misleći na američkog svećenika Andrewa Brunsona, kojeg je uhapsila turska policija zbog optužbi za pružanje podrške terorističkoj organizaciji.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.