Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Erdogan: Najveći izvor snage Turske predstavlja jedinstvo našeg naroda

Erdogan: Najveći izvor snage Turske predstavlja jedinstvo našeg naroda

 Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je u zvaničnoj poruci objavljenoj u povodu Dana pobjede, koji se obilježava 30. augusta, kazao da je Turska i dalje posvećena sprječavanju svih nasrtaja na ekonomsku i političku nezavisnost zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

“Turska danas, baš kao što je to radila i prije 95 godina, izražava svoju predanost u pogledu sprječavanja svih nasrtaja i prijetnji usmjerenih prema ekonomskoj i političkoj nezavisnosti zemlje. Najočitiji primjer u tom pogledu je neumoljiva borba protiv krvoločnih terorističkih organizacija kao što su FETO, ISIS, PKK i PYD, a bez ugrožavanja pravde i demokratije”, poručio je Erdogan.

Dodao je da je Turska u tom smislu značajno doprinijela sigurnosti svojih građana kao i sigurnosti na globalnom nivou.

Istakao je da će Turska nastaviti i dalje neutralizirati sve prijetnje usmjerene prema državi.

“U ovim teškim momentima najveći izvor snage nam predstavljaju jedinstvo i sloga našeg naroda koji se ujedinio oko principa ‘jedan narod, jedna zastava, jedna država i jedna domovina’ kao i podrška prijateljskih zemalja”, istakao je turski predsjednik, dodajući kako je narod Turske i u noći pokušaja puča, 15. jula prošle godine, snažnom voljom stao u odbranu demokratije i slobode.

Dan pobjede u Turskoj se obilježava svakog 30. augusta u povodu sjećanja na Bitku na Dumlupinaru iz 1922. godine, u kojoj su turske snage, predvođene Mustafom Kemalom Ataturkom, ostvarile ključnu pobjedu u Oslobodilačkom ratu nakon koje je proglašena moderna Republika Turska.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top