Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Erdoan jasno poručio: Turska neće odustati od Gazze

Erdoan jasno poručio: Turska neće odustati od Gazze

 Predsjednik Turske, Redžep Tajjip Erdoan, je izjavio da je njegova zemlja u prošlosti uvijek stajala uz narod Gazze i pružala im pomoć, i da će Turska nastaviti da sa pružanjem pomoći i da ih neće napustiti ni u budućnosti

Tokom otvaranja sajma knjige u glavnom gradu Ankari, Erdoan je kazao: “Uvijek smo bili uz našu braću u Gazzi, koja je spaljena i uništena od strane Izraela. Tokom prošle godine 76 miliona dolara je izdvojeno u humanitarne svrhe za obnovu Gazze”.

Turski predsjednik je naglasio da njegova zemlja neće odustati od Gazze kazavši: “Pružamo Gazzi medicinsku i obrazovnu pomoć, vodu i gorivo također, kao i pomoć u hrani, i mi ćemo nastaviti da pružamo našu ruku kako bismo im pomogli. Naša pomoć za Gazzu u 2017. godini će doseći ukupno 200 miliona dolara”.
Erdoan je kritikovao zemlje i organizacije koje ne ispunjavaju svoje obaveze prema obnovi Pojasa Gazze, upitavši: “Da li je još neko pored Turske ispunio svoje obećanje da će obnoviti Gazzu?”

U međuvremenu Erdoan je istakao da dok je bio premijer, gotovo 12 godina, prije nego što je izabran za predsjednika, on je različite etničke grupe u zemlji tretirao kao ‘ravnopravne Turcima’.

IslamBosna.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top