Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Elmedin Konaković: Pogibija Have Dovadžije pokazuje da postoje propusti u zakonskoj regulativi

Elmedin Konaković: Pogibija Have Dovadžije pokazuje da postoje propusti u zakonskoj regulativi

Hanka Vajzović, zastupnica Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo kazala je da javnost treba da bude upoznata zašto tužitelj nije bio prisutan na mjestu kada se saobraćajna nesreća dogodila.

Komentirajući Izvještaj komandira Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a Mirsada Dželilovića koji je danas prezentirao zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo, u vezi sa saobraćajnom nesrećom 1. aprila u Nedžarićima kada je poginula Hava Šljivić-Dovadžija, Vajzović je postavila pitanje da, obzirom da je to bio smrtni slučaj, da li je uobičajeno da tužilac ne dođe na uviđaj.

Drugo, što se po njenom mišljenju u diskusiji postavilo kao ključno, jeste pitanje javnosti koja je vrlo zainteresirana, zašto počinilac nije pritvoren, obzirom na posljedice.

Zastupnik u SKS-u Elmedin Konaković je u izjavi za medije kazao da Skupština Kantona Sarajevo u procesu sigurnosti ima jednu od najbitnijih uloga u donošenju propisa koji regulišu tu oblast.

“Pogibija naše sugrađanke Have Šljivić-Dovadžije pokazje da postoje neki propusti u zakonskoj regulativi koje možda treba bitno mijenjati, da oni koji su počinili krivično djelo ne bi mogli odmah bitii pušteni”, naglasio je Konaković.

Naglasio je da zastupnici SKS moraju aktivno sudjelovati u povećanju sigurnosti građana KS, a da je tematska sjednica o tome dobrodošla. 

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com