Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Edukacija za građane -upravljanje gazdinstvom na poligonu Mojmilo

Edukacija za građane -upravljanje gazdinstvom na poligonu Mojmilo

U cilju podsticaja razvoja poljoprivredne proizvodnje Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Tehnološkim fakultetom Tuzla  organizira besplatnu edukaciju za građane o temi ”Ekonomično upravljanje poljoprivrednim gazdinstvom, razvoj strateškog plana u poljoprivrednoj proizvodnji, marketing i prodaja i način uvođenja standarda i pristupa novim tržištima”.

Praktični dio edukacije održat će se u srijedu, 08. augusta, na Proizvodno-edukativnom poljoprivrednom poligonu urbane poljoprivrede Mojmilo, u ulici Ferida Srnje bb , u 17 sati, a za ostala predavanja polaznici će biti naknadno obaviješteni.

Predavanje će održati dr.sc. Husejin Keran,  redovni profesor na Odsjeku agronomije Tehnološkog fakulteta u Tuzli,  na predmetima pedologija, studijski program agronomija, fizikalna svojstva hrane i prehrambena tehnologija.

Edukacija obuhvata: dva teoretska predavanja,  praktičnu nastavu, dodjelu prezentacija i certifikata.

Dr. Keran prezentirat će  tematske jedinice: ekonomično upravljanje poljoprivrednim  gazdinstvom, razvoj strateškog plana u poljoprivrednoj proizvodnji, marketing i prodaja, način uvođenja standarda i pristup novim tržištima.

Građani  koji su zainteresovani za  prisustvovanje na edukaciji   mogu  se prijaviti do 16 sati 08.08. 2018.godine putem emaila [email protected] ili na kontakt telefon: 033 291-253.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top