Vijesti iz svijeta

Džaferović i Hodžić razgovarali o položaju Bošnjaka u Hrvatskoj

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i Bošnjačkog nacionalnog Vijeća grada Zagreba Armina Hodžića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Šefik Džaferović primio je danas predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i Bošnjačkog nacionalnog Vijeća grada Zagreba Armina Hodžića, javlja Anadolu Agency (AA).

Razgovarano je o položaju Bošnjaka u Republici Hrvatskoj, kao i projektima Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i Bošnjačkog nacionalnog vijeća grada Zagreba.

Hodžić je informirao člana Predsjedništva BiH o pripremnim aktivnostima koje ova asocijacija provodi uoči idućeg popisa stanovništva u Republici Hrvatskoj.

Džaferović je podržao rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i kazao da je izjašnjenje Bošnjaka na popisu od izuzetne važnosti za njihova prava i položaj u Republici Hrvatskoj, navodi se iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je kazao i da, kao član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, brine o pravima Bošnjaka u svim domovinskim zemljama, kroz saradnju sa bošnjačkim nacionalnim vijećima i putem bilateralne saradnje a državama u regiji.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button