Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Rekreacija > Dukat Fit za energiju 3 000 trkača na Sarajevskom polumaratonu

Dukat Fit za energiju 3 000 trkača na Sarajevskom polumaratonu

Jedanaesti po redu festival trčanja i dobre zabave “Sarajevski polumaraton”, uz ostvareni apsolutni rekord od 3 000 takmičara iz 30 zemalja svijeta, definitivno je potvrdio kako je najznačajnija utrka i jedan od vodećih sportskih događaja u našoj zemlji.

Najveći broj učesnika je bio iz BiH, a pobjedu su ostvarili Mađar Tomas Nagy i bh. atletičarka Lucia Kimani.

S ciljem promocije zdravog života, najljepšim dijelovima Sarajeva, trčali su profesionalni trkači i rekreativci, muškarci i žene svih generacija, što je upravo i najveći uspjeh ove manifestacije. Već tradicionalno podršku Sarajevskom polumaratonu pružila je i kompanija Lactalis BH, koja aktivno bodri brojne projekte u organizaciji Udruženja Marathon.

 „Ponosni smo partneri ove uspješne sportske priče koja iz godine u godinu uspjeva animirati sve veći broj učesnika i tako direktno biti nosilac promjena u društvu koje želi zdravije i sretnije okruženje. Današnji broj učesnika sigurna je potvrda da je sve veći broj onih koji zdravlje i pozitivnu energiju i vrijednosti stavljaju na prvo mjesto, a to su upravo ciljevi kojima i mi stremimo. Mi smo bili i ovaj put na licu mjesta da podržimo trkače, i pomognemo im da lakše pređu svoj put od starta do cilja“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalis BH.

„Lactalis BH  je i ove godine obradovao svojim proizvodima nekoliko hiljada trkača u Sarajevu i na tome mu se zahvaljujemo. Sretni smo i ponosni što je jedna ovako velika i važna globalna kompanija prepoznala kvalitet naših projekata zahvaljujući kojim zajedno populariziramo zdrav i aktivan život“, izjavio je Erol Mujanović, predsjednik Udruženja Marathon, koje je organizator polumaratona.

Svim trkačima Lactalis BH je na današnjem “Sarajevskom polumaratonu” osigurao brzi povratak snage i energije podjelom Dukat Fit mliječnog proteinskog naptika.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top