Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Kutak za ženu > Druženje za žene sa promocijom knjige “Bolest nije kraj” Enise Zulović

Druženje za žene sa promocijom knjige “Bolest nije kraj” Enise Zulović

Veliko zadovoljstvo je najaviti da ćemo ovog petka, 23. decembra u 18:00 sati, održati promociju knjige “Bolest nije kraj” autorice Enise Zulović.
Enisa Zulović je nastavnica geografije, majka troje djece, supruga, koja potom kroz fizičku i psihičku borbu s dijagnozom invazivnog tumora – raka dojke, stasava i u autoricu koja uvodnim riječima “…kada misliš da si na početku jedne lijepe priče, dolazi ono najteže”, najavljuje dijeljenje najintimnijih detalja svoje borbe – podvig jedne duše dok joj tijelo slabi.
Ova priča jeste podsticaj ženama da idu na preglede, kao i nevjerovatna podrška i savjetnik onim koje vode slične borbe.
Ali, ona nije samo to. Ovo su zapisi o jednom životu koji se živi punim plućima, o duši koja diše ljubav i koja sve, pa i ovo iskušenje, prihvata kao integrirani dio svog procesa rasta.
Smirena duša zna da je živa samo dok se Gospodara svoga sjeća. Blago onoj duši koja je Allahu zahvalna, koja zbog iskušenja ne zaboravi na svu milost koja joj je od Milostivog poklonjena. Blago duši koja u sebi prepozna usađenu ljubav kao manifest Njegove milosti, pa je onda počne tražiti i prepoznavati u drugim ljudima i malim stvarima koje jedni za druge činimo – blago onome ko osjeti miris mamine pite od jabuka, pa iz tog mirisa ekstrahira ljubav i uzme je za svog pokretača.
Bujrum, dobrodošle!
P.S.

Biće i kod nas kolača sa cimetom, a ne fali nam ni ljubavi! Dođite da se družimo i zapitamo: Gdje ćemo naći svoju snagu i u čemu prepoznati Allahovu milost?
I naravno, donosim vam u nastavku jednu Enisinu pjesmu, da znate o kakvoj piti od jabuka pričam. 😀 ♥
“Jutros
Me probudi
Kiša jesenja
Sa mirisom lišća
Polahko vraćajući
U divna sjećanja
Na maminu
Pitu od jabuka
I miris cimeta
Sjećam se
Sa koliko
Ljubavi je dosta
Toga spremala
Moja divna
Mama
I danas
Me vrati često
U djetinjstvo
A jesen
Mi dođe
Kao podsjetnik
Kada sam
Izgubila dio sebe
Bolnička soba
Br. 24
Onkologije
Kiša je padala
A ja sam se smijala”

Pratite Fb event za ovu promociju knjige.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top