Kolumne i intervjui

Draži vam je vojnik vojske koja je počinila genocid od konzervativnog muslimana…

Neprincipijelna politika opozicije koja gotovo isključivo djeluje na dijelu Bosne i Hercegovine gdje u Bošnjaci većina na izborima u Mostaru pokazala je svoje pravo lice.

Kad je u pitanja Mostar i i izbori u Mostaru teško je biti apolitičan s obzirom na konstelaciju odnosa na terenu.

Islmail Ćidić, student na američkom Duke univerzitetu je na svom Facebook profilu objavio krati osvrt na postizborna dešavanja u Mostaru kojeg prenosimo u cjelosti:

Može se svašta reći za današnju SDA, ali izjednačiti je sa strankom koja je faktički osuđena za udruženi zločinački poduhvat ili strankama koje su projektovale genocid mogu samo isfrustrirani politički amateri koji su svjesni da nikada, ali baš nikada neće držati značajne poluge vlasti, pa im scene poput one koju su priredili u Mostaru predstavljaju vrhunac pažnje.
Godinama pratimo kako se u režiji istih političkih amatera formira narativ da je korupcija u SDA i drugim strankama skoro pa jednaka genocidu i ratnim zločinima. Tim narativom dolazimo do toga da su “sve tri strane iste”, da smo svi “u pet deka”, da smo se svi “ubijali i palili jedni drugima kuće”, ali i do toga da ratni heroji štete našoj političkoj karijeri, kako smo imali priliku čuti od jedne od istaknutih političarki posljednjih mjeseci.
Gospodo, pamtit ćemo mi tu korupciju u SDA i drugim strankama (koja, usput rečeno, nikada ne može biti izjednačena s ratnim zločinima), ali pamtit ćemo i ulogu Falatara i prevare u Srebrenici i izdaju u Mostaru i svih pet (5) glasova koje ste dobili u Banjaluci. Korupcija se može suzbiti, brojna društva i države su to pokazale, ali ovakvi stavovi o najvažnijim nacionalnim pitanjima se vrlo teško mijenjaju.
Oslanjate se na podršku stranih zvaničnika i mislite da ste najbitniji faktor, a niste autom dobacili do sela u tuzlanskom ili travničkom kraju (osim ako neko skijalište nije u blizini). Tražite glasove od svog naroda, a ismijavate ga zbog “seljačkog naglaska”, čak i javno (prepoznat će se gospodin u mojim prijateljima). Da ne spominjem da ste za par mjeseci s tim “seljacima” ušli u koaliciju, ali to je neka druga priča.
Draži vam je vojnik vojske koja je počinila genocid od konzervativnog muslimana koji ima svako pravo da se oblači kako hoće i vjeruje u šta hoće sve dok vas i druge ne dira. Prijavljujete roditelje koji ne žele da njihova djeca slave Novu godinu u vrtiću jer se, eto, to vama ne sviđa, a sve liberal do liberala.
Može se još puno toga nabrajati, a vjerujte da ćemo i pamtiti i nabrajati.
https://www.facebook.com/ismailcidic/posts/3862966317057842
Za Akos.ba: Voloder Sanadin

Povezani članci

Back to top button