Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Donacija Katara: Kamen temeljac za islamski omladinski centar u Podgorici

Donacija Katara: Kamen temeljac za islamski omladinski centar u Podgorici

– Objekat će se graditi u podgoričkom naselju Stara Varoš, u neposrednoj blizini Osmanagića džamije
   U Podgorici je danas položen kamen temeljac za izgradnju islamskog omladinskog kulturnog centra. Objekat će se graditi u podgoričkom naselju Stara Varoš, u neposrednoj blizini Osmanagića džamije, javlja Anadolu Agency (AA).

Vrijednost izgradnje islamskog omladinskog centra je 1,5 miliona eura, a finansiraće ga Ministarstvo vakufa države Katar.

Na svečanosti povodom najavljene izgradnje centra, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić je kazao da je infrastruktura značajna u svakom smislu života.

“Ne možete imati kvalitetne učenike ako nemate kvalitetne škole. Islamska zajednica, da bi imala kvalitetne kadrove, ljude, vjernike i omladinu, morala je izgraditi svoje infratstukturne objekte. Ovo je jedan u nizu tih objekata. Na našem putu, koji nije nimalo lak, imali smo podršku iz islamskog svijeta. U ime muslimana u Crnoj Gori najiskrenije se zahvaljujem državi Katar, narodu Katara, na svoj pomoći koju pružaju ljudima kojima je pomoć potrebna”, kazao je Fejzić.

On je ponovio da muslimani Crne Gore svoju budućnost i institucije grade u državi Crnoj Gori.

“Muslimani u Crnoj Gori su građani države Crne Gore. Crnu Goru doživljavamo kao svoju zemlju i smatramo da niko nema pravo da je voli više od nas”, istakao je Fejzić.

Pomoćnik direktora za vjerske poslove pri ministarstvu za vakufe države Katar Muhamed Džebr al Menai istakao je da projekat izgradnje islamskog omladinskog kulturnog centra, čija je vrijednost 1,5 miliona eura, finansiraju Ministarstvo vakufa i država Katar.

“Čestitam Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori na projektu i hvala državnim organima koji su omogućili realizaciju ovog projekta koji ima za cilj igradnju zdravog pojedinca i zdrave omladine”, kazao je al Menai.

Ceremoniji polaganja kamena temeljca prisustvovali su ministar za ljudska i manjinska prava Crne Gore Mehmet Zenka, ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip, članovi Islamske zajednice u Crnoj Gori i drugi gosti.

 Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top