Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Dom zdravlja Hadžići dobio najmoderniji ultrazvučni aparat vrijedan 48.000 KM

Dom zdravlja Hadžići dobio najmoderniji ultrazvučni aparat vrijedan 48.000 KM

U prostorijama Doma zdravlja Hadžići danas je potpisan ugovor o darivanju dijagnostičnog ultrazvučnog aparata vrijednog 48. 000 KM. Ugovor su potpisali Općinski načelnik Hamdo Ejubović, direktor Hoše Komerca Izet Bozalija kao donatori i predstavnik Doma zdravlja doktor Fikret Ramić.

 – U Dom zdravlja danas je stigao prvi moderni ultrazvučni aparat. Ranije je Japanska ambasada donirala sličan aparat Zavodu za zaštitu žena i materinstva. Zahvaljujući Općini Hadžići i firmi “Hoše Komerc” na čelu sa direktorom Izetom Bozalijom dodjeljujemo aparat za ultrazvučnu dijagnostiku. Riječ je o najmodernijoj opremi, jedan takav ima još u Tuzli, a njegovim nadograđivanjem može se preuzeti i funkcija mamografa u dijagnosticiranju raka dojke i drugih teških bolesti. Iako ovo nije u nadležnosti Općine Hadžići, mi činimo sve što možemo kako bi podigli kvalitetu života naših građana. Radimo na unaprjeđenju školstva, zdravstva, saobraćaja i mnogih drugih segmenata, kazao je načelnik Ejubović u svom obraćanju.

– Drago mi je što svoje dobro mogu podijeliti sa svojim narodom, a posebno mi je drago što se radi o aparatu za dijagnostiku, koji će na vrijeme otkrivati i sprječavati neželjene posljedice našim građanima. Posebno je bitno što se ovaj aparat može nadograđivati i koristiti za dijagnosticiranje raka dojke. U idućoj godini u saradnji sa Općinom finansirat ćemo softversku nadogradnju ove opreme, kazao je direktor “Hoše Komerc” d.o.o. Izet Bozalija.

Ovom lijepom događaju dodjele ultrazvučnog aparata i unaprijeđenju zdravlja na području općine Hadžići prisustvovali su i poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo gospodin Eldar Čomor, te pojedini vijećnici Općinskog vijeća Hadžići. Doniranje ultrazvučnog aparata dio je programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH i Dana Općine Hadžići.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top