Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Dok drugi reklamiraju pivo na Svjetskom prvenstvu pristavider jednu bosansku kahvu!

Dok drugi reklamiraju pivo na Svjetskom prvenstvu pristavider jednu bosansku kahvu!

Najveća džezva na svijetu stigla je u Rio de Janerio [Anadolija]

Neka vrsta bosanskog šarma je i to da drugi reklamiraju pivo na Svjetskom prvenstvu, a Bosanci kafu.

Piše: Adis Hasaković

Osvanuo je i taj dan.

Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija igra svoju prvu utakmicu na jednom Svjetskom prvenstvu, i to protiv svjetskog prvaka – Argentine.

Političari daju optimistične prognoze, neki od njih su otputovali bodriti državnu reprezentaciju, bez obzira na vjeru i političko opredjeljenje, a navijači već slave. Radujemo se uspjehu i finalu prije finala.

Jer, pomisao da jedna mala Bosna i Hercegovina zaigra na Marakani ove godine na svjetskoj nogometnoj smotri svima nama bila je koliko prije nekoliko godina tek pusti san. Danas, nakon što je osvanuo i taj dan, Bosanci i Hercegovci se uzalud štipaju i pljeskaju po licu – san je postao stvarnost.

E sad, mogućnost ili barem zamisao da će se baš u Brazilu, zemlji nogometa i kafe, naša bosanska kafa Zlatna džezva piti iz najveće džezve na svijetu, a koja je prije 10 godina ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, u trenutku kada smo je promovirali pod tek obnovljenim Starim mostom u Mostaru, iskren da budem, nije niti postojala.    

Desilo se čudo, i nadam se da ćemo znati izvući pouke.

Konkurentna i zanimljiva

Bosna i Hercegovina je snažna u globalnim okvirima (čitaj konkurentna) samo sa onim što je njeno. A, njeno je mnogo toga. Bogato kulturno-povijesno nasljeđe temeljeno na različitostima – snaga je koja obara s nogu.

Opširnije na portalu AJB:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pristavider jednu bosansku!

 

Biografija autora

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top