Ekonomija

“Dobar komšija”: Naselje Miljacka dobilo novo igralište

Uz druženje i igru pod motom “Dobar komšija” investitor sarajevskog naselja “Miljacka” MS&WOOD predao je na korištenje stanarima novoizgrađeno igralište sa sadržajima za igru, odmor, sport i rekreaciju. Pored igraone na otvorenom za djecu sa rekvizitima prilagođenim različitim uzrastima, igralište sadrži još i sportske terene za mali nogomet i košarku, kao i druge sadržaje.

“Ranije smo najavili da ćemo izgraditi igralište prema savremenim standardima za sve stanare naselja Miljacka. Danas smo organizirali event pod geslom ‘Dobar komšija’ kako bi i svečano uz igru, zabavu i roštilj predali ovo naselje stanarima na korštenje. Nadamo se da će ovo druženje preći u tradiciju i da ćemo se svake godine u proljeće okupiti, i tako njegovati komšijske odnose”, kazao je Asmir Šabanović predstavnik kompanije MS&WOOD.

Igralište se nalazi u centralnom dijelu naselja “Miljacka”, i jedino je u ovom dijelu općine Novi Grad.

“Ovo je za svaku pohvalu. Tu smo skoro svako veče, gdje naše dvije djevojčice uživaju u igri. A i nama ne bude mrsko sići iz stana”, kazale su nam naše ‘dobre komšije’ iz naselja Miljacka među kojima su Mirza i Mirsada Babić.

Osim u igri i poklonima, djeca naselja Miljacka uživala su i u zabavnom dijelu programa za koji se pobrinuo Elvir Lilo Hadžijamaković.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button