Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Dnevnik sirijskog izbjeglice: Prvi dio

Dnevnik sirijskog izbjeglice: Prvi dio

18. mart 2012.

Buka od borbe sa druge strane granice je opet počela, te je više ličila na neko stenjanje nego na daleki šum na koji smo već postali naviknuti. Borba se izgleda privukla bliže. Zvuk je bio nepodnošljiv.

Kiša pada već nekoliko dana. Jaddati kaže da je kiša blagoslov. Pretpostavljam da bih možda i uživao u njoj da nije bilo tako hladno. Kiša je već odavno natopila šatore, a sada prolazi kroz naše tanke pokrivače. Voda svuda kaplje i stavili smo posude na mjesta gdje je najgore. Moramo ih iznositi i prazniti svakih nekoliko minuta.

Ovo je naš treći dan ovdje, a Ummi je još uvijek vrlo bolesna. Otkako smo stigli sakriveni ispod sjedala u taksiju, priča se o nekoj pomoći – ali ipak, svaku večer idemo u krevet razočarani što se niko nije pojavio. Zabrinut sam za njeno zdravlje. Mora ostati sa nama. Jaddati kaže da ako ona umre, onda će Abiju praviti društvo, ali sam siguran da se Abi može i sam nekako snaći. Bio je hrabar čovjek. Amina i ja mnogo trebamo našu Ummi, a ako preseli kod Allaha, onda nisam siguran da se sam mogu brigu o Jaddatiju i Amini.

Starješine naselja su obećale pozvati doktora i danas ga očekujemo. Usamljeno je ovdje. Ja sam jedini momak mojih godina, a tu je još vrlo malo ljudi koji su ušli u naše utočište.

Sad moram ići, jer je došla zora. Moram probuditi svoju porodicu.

Selam, Abdullah.

Izvor: mymonline.org

Za Akos.ba preveo Jasmin Mujakić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top