Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Djeca iz novogradskih vrtića pozdravila proljeće: Zabavni program održan u Centru „Safet Zajko“

Djeca iz novogradskih vrtića pozdravila proljeće: Zabavni program održan u Centru „Safet Zajko“

Povodom dolaska proljeća danas je u Centru „Safet Zajko“ upriličena kulturno-zabavna manifestacija „Pozdrav proljeću“ u kojoj su učestvovali mališani iz sedam novogradskih vrtića i njihovi odgajatelji.

Manifestacija koja se održava već nekoliko godina zaredom u saradnji sa Javnom ustanovom „Djeca Sarajeva“, ove godine održana je na fudbalskom terenu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju  „Safet Zajko“, gdje su dječaci i djevojčice uživali u sunčanom danu i prelijepom ambijentu najvećeg parka u gradu Sarajevu.

Svojim plesom, igrokazom, šarenilom raznih boja, ovaj dan mališani su ispunili sa puno radosti i smijeha, a u bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupila su djeca iz vrtića: „Zeko“, „Srećica“, „Lastavica“, „Labudovi“, „Dunje“, „Dječiji grad“ i „Kadifica“.

Uz mnoštvo recitacija, pjesama i plesa, u čast dolaska proljeća mališani su sa svojim odgajateljima na zelenoj površini napravili krug sa raznovrsnim bojama i odigrali proljetno kolo, a dobrodošlicu im je poželio Samir Salihović, ispred preduzeća „Lokom“, koje upravlja Centrom „Safet Zajko“.

Istakao je da je velika privilegija biti dijelom dječijeg svijeta, te da je lijepo kada nas dječiji osmijeh, radost i iskrenost uvedu u proljeće. On je prisutne pozvao da iskoriste slobodno vrijeme za uživanje u sadržajima koje pruža Centar „Safet Zajko“, a kojeg svakodnevno posjeti veliki broj djece i njihovih roditelja.

Nakon manifestacije dječica su u pratnji odgajatelja nastavila druženje u parku Centra „Safet Zajko“.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top