Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Diskriminacija muslimanki tema Preporodovog priloga

Diskriminacija muslimanki tema Preporodovog priloga

Diskriminacija muslimanki koje nose maramu tema je Preporodovog priloga u broju od 15. januara 2015. godine. U prilogu se ukazuje na opasne tendencije u bh. društvu kojima se krše slobode i prava muslimanki, a što bi moglo imati dalekosežne štetne posljedice. Dakako, ukoliko se takve namjere realiziraju.

Novi broj Preporoda donosi izvještaje s promocije četiri nova hafiza Kur'ana, te pita kako Islamska zajednica može pomoći rastu nataliteta.

Predsjednik Sabora IZ Hasan Čengić u razgovoru za Preporod ističe za će Zajednica reagirati na društvene izazove i javni interes, te govori o radu Sabora, organizaciji IZ, onome čime je zadovoljan i nezadovoljan, komentira očekivano potpisivanje ugovora sa Državom, objašnjava kako vidi borbu protiv ekstremizma i odnos prema politici.

Preporod piše o muslimankama koje su na svoj način obilježile 2015. godinu u svijetu, o utjecaju reklama na odgoj i ponašanje mladih, te donosi mnogo sadržaja iz aktivnosti organa IZ iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine.

Muftijin stav, Glas imama, Pogledi, Preporod pita, te vijesti iz medžlisa i kulture obogaćuju sadržaj i ovog broja Preporoda.

Preprod je dostupan na kioscima širom Bosne i Hercegovine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top