Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Dirhem u Maglaju: Počinje izgradnja kuće porodici kojoj je kuća uništena u klizištu

Dirhem u Maglaju: Počinje izgradnja kuće porodici kojoj je kuća uništena u klizištu

Humanitarna organizacija “Dirhem” i Medžlis IZ-a Maglaj potpisali su Memorandum i Ugovor o izgradnji kuće za porodicu iz Tujnice kod Maglaja. Radi se o projektu bosanskog tipa kuće veličine od 57 kvadratnih metara po principu “ključ u ruke”. Predviđena vrijednost kuće je 35.000 KM.

 

Humanitarna organizacija “Dirhem” je u ovaj projekat ušla uz značajnu podršku Bosanskog kulturnog društva-BSC “Hilal” iz Engleske koji je za ovu svrhu donirao 12.000 KM, a putem drugih donatora, plemenitih ljudi, je obezbijeđeno dodatnih 8.000 KM, pa je već u startu “Dirhem” osigurao 20.000 KM za izgradnju ove kuće. Također, za ovu kuću je i Crveni križ FBiH obezbijedio 5.000 KM.

 

Prema ugovoru, “Dirhem” i Medžlis IZ-a Maglaj će putem donatora zajednički raditi na obezbjeđivanju preostalih 10.000 KM. Izgradnja kuće je počela 20.12.2014. godine, a njen završetak je planiran, ako Bog da, 20. marta 2015. godine.

 

Inače, radi se o tročlanoj porodici Mujaković Saliha čija je kuća stradala u klizištu i proglašena je neuslovnom za stanovanje. Salih je penzioner, a nakon doživljenog moždanor udara je narušenog zdravlja.

 

Osjećamo istinsko zadovoljstvo što smo u prilici na ovaj način pomoći našim sugrađanima. Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi naše donatore neizmjernom nagradom za dobro koje čine.

 

Također, pozivamo Vas da i Vi donacijom “ugradite ciglu” u ovu kuću kako bi se obezbijedilo preostalih 10.000 KM. Sve uplate za ovaj projekat možete izvršiti na naš žiro-račun, uz obaveznu naznaku “za porodicu Mujaković”:

 

Za uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA391611350000523695

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most


Za uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610350042900038

79260, Sanski Most


Paypal:

[email protected]

Dirhem.org

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top