Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Dirhem: Donirano 16.000 KM žrtvama klizišta u Podrinju i Srednjoj Bosni

Dirhem: Donirano 16.000 KM žrtvama klizišta u Podrinju i Srednjoj Bosni

 Islamski centar “Ebu Hanife” iz Austrije donirao je putem Humanitarne organizacije “Dirhem” iz Sanskog Mosta 8.000 eura, odnosno blizu 16.000 KM, za žrtve prošlogodišnjih klizišta u Bosni i Hercegovini

 Aktivisti i volonteri H.O. “Dirhem” posjetili su neke od porodica nastanjenih u Istočnoj i Srednjoj Bosni i tom prilikom im uručili vrijedne donacije.  Radi se o porodicama koje su u klizištima izgubile svoje domove i time se našle u veoma teškoj situaciji i izazovu da ponovo moraju graditi vlastiti dom.

Osim porodica Tutnić Alije iz Željeznog Polja, Mujaković Saliha iz Maglaja, Omerović Elvira iz Konjević Polja, općina Vlasenica, donacija od 2.000 eura uručena je i Džematu Cerska za obnovu džamije uništene u klizištu u općini Vlasenica. Posjetu porodici i džematu u Podrinju smo obavili posredstvom naše partnerske organizacije “Prosvjetitelj-Muallim” iz Srebrenice, kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo.

{youtube}W6R-VWNwnqc{/youtube}

Donacije za spomenute porodice i džamiju u Cerskoj su ukupne vrijednost od 8.000 eura ili približno 16.000 KM, i obezbijedio ih je bošnjački džemat “Ebu Hanife” iz Austrije.

Drago nam je da su ove donacije olakšale izgradnju novih domova za porodice, kao i džamije uništene u klizištima u šta smo se uvjerili na licu mjesta i zajedno sa porodicama dijelili njihovu radost i zahvalnost donatorima.

Ovom vrijednom donacijom za pomoć nastradalima u klizištima u BiH Džemat “Ebu Hanife” je pokazao veliku solidarnost, plemenitost i spremnost da se pomogne našim građanima.

Mi im se u ime naše orgnaizacije i u ime potpomognutih porodica najtoplije zahvaljujemo. Neka Uzvišeni Allah podari najljepšu nagradu rukovodstvu Džemata “Ebu Hanife” i njihovim vrijednim članovima.

dirhem.org

 

{youtube}wf-CoEjgQHg{/youtube}

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top