Vijesti iz zemlje

Direktoru Hoše Komerca uručeno počasno priznanje Općine Hadžići

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići, održanoj povodom Dana općine, posebno počasno priznanje „Prijatelj Hadžića“ je dobio direktor kompanije „Hoše Komerc“ Izet Bozalija. Ova visoka priznanja dodjeljuju se najzaslužnijim kolektivima, te organizacijama i pojedincima koji su u protekloj godini, na svim poljima djelovanja i rada doprinijeli razvoju općine Hadžići.

Početak marta u u ovoj općini je protekao uz obilježavanje nekoliko bitnih datuma. Svečanom sjednicom je obilježen 1. mart – Dan nezavisnosti BiH, a potom i 6. mart – Dan općine Hadžići. Tokom svečanosti su dodijeljena općinska i sportska priznanja za 2016. godinu. Kolektivna „Šestomartovska plaketa“ dodijeljena je KUD „Bjelašnica“ Pazarić, a pojedinačne Munibu Bečiroviću i Refiku Reizbegoviću. Kolektivna „Zahvalnica Općine Hadžići“ dodijeljena je preduzeću „MUSIĆ – COMPANY“ d.o.o. Hadžići, Udruženju za traženje zarobljenih i nestalih iz Hadžića, Rukometnom klubu Hadžići, a pojedinačne Dževadu Musiću, Senadu Sulejmanoviću te posthumno Fikretu Joldi. Ove godine je posebno počasno priznanje „Prijatelj Hadžića“ uručeno Izetu Bozaliji.

Obilježavanje Dana nezavisnosti i Dana Općine pratili su brojni kulturno-sportski događaji. Izvršena je primopredaja modernog ultrazvučnog aparata vrijednog 48 000 KM Domu zdravlja Hadžići. Ugovor su potpisali Općinski načelnik Hamdo Ejubović, direktor Hoše Komerca Izet Bozalija kao donatori i predstavnik Doma zdravlja doktor Fikret Ramić.

Nakon svečane sjednice, gosti su imali priliku prisustvovati izložbi rukotvorina Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti „Ars populi“ u Kulturnom centru Hadžići. Članice ovog udruženja su pohađale kurs kuhanja te u saradnji sa Općinom za sve prisutne priremile bogatu i ukusnu trpezu.

Akos.ba

Povezani članci