Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Devet godina radija BIR

Devet godina radija BIR

Gost jutarnjeg programa danas je bio direktor RTV IZ BIR gospodin Nedim Hrbat. Povod je deveta godišnjica početka emitovanja programa radija BIR.

Signal eksperimentalnog programa je pušten 1. muharrema 1429. hidžretske/ 10.januar 2008. godine.

„Ponosni smo na sve godine koje su iza nas a koje smo proveli u službi dobra. Nastojali smo biti profesionalni, nastojali smo svoj posao raditi dobro, nastojali biti prijatelji svojim slušaocima i simpatizerima. Zadržali smo poziciju na tržištu, ali nastojimo pomaknuti granice.” –  istakao je direktor Hrbat.

“Iz protekle godine možemo izdvojiti više projekata, razvoj portala i jačanje prisustva na internetu, razvoj mobilnih aplikacija, proizvodnja radijskog i tv programa, audizacija knjiga..

Aktivno smo pristupili jačanju televizijske produkcije, i u narednom periodu i televizije. U tu svrhu obavljamo preliminarne razgovore, pripremamo planove, edukujemo se. Nije problem pokrenuti televiziju, ali ako se pokreće televizija onda to mora biti dobra i finansijski održiva televizija.

Kolektiv je dobio i osvježenja u kadru koji će, nadamo se, realizacijom određenih programskih sadržaja doprinijeti poboljšanju programa.

Idemo dalje

Sve u svemu, zadovoljni smo, i idemo dalje.

U narednom periodu očekujemo širenje frekventne mreže, da signalom pokrijemo područja na kojima nismo do sada bili prisutni. Tender je nakon devet godina objavljen i nastojat ćemo ostvariti maksimalne rezultate.

U ovom mjesecu, već za nekoliko dana, svjetlo dana ugledat će i “Bosanska hafiska mukabela”, jedinstven projekat, u čiju je realizaciju uključeno 15 bosanskih hafiza. Ovim projektom afirmisali smo hifz i učenje Kur'ana ali i naše bosanske hafize, i to je projekat kojim ćemo se ako Bog da svi ponositi.

Svakako, u svim ovim godinama, treba istaknuti i podršku Reisu-l-uleme i Rijaseta Islamske zajednice.

Zahvaljujemo i na podršci svim našim prijateljima i poslovnim partnerima, pozivamo ih da i dalje budu sa nama. Slušaoce naravno pozivamo da se učlane u naš Klub prijatelja i na taj način i finansijski podrže našu misiju i naš rad.“

Uposlenici i saradnici radija BIR sa ponosom i zadovoljstvom nastoje odgovoriti izazovima koje pred njih postavlja realizacija programa. Radio BIR cijenimo kako veliko postignuće Islamske zajednice, što nam daje dodatni motiv i jača u nama pozitivne, slobodoljubljive i prosperitetne ideje baštinika dobročinstva i ustrajnosti. Brojni su ukrasi ovog svijeta, a dobra djela vječno traju, ona će biti bolje nagrađena.

Zahvaljujemo se na povjerenju.

bir.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top