Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Delegacija Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus u posjeti reisu-l-ulemi

Delegacija Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus u posjeti reisu-l-ulemi

Gosti su Reisu-l-ulemu upoznali sa brojnim humanitarnim projektima koje ova humanitarna organizacija u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH i drugim domaćim i međunarodnim organizacijama provodi. Bilo je riječi i o tome kao Islamska zajednica može podržati buduće projekte Emmausa, posebno na polju brige o povratnicima u Srebrenicu kao i u drugim povratničkim gradovima, te na projektima pomoći narodu Rohinja i sirijskim izbjeglicama.

Humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS (MFS-EMMAUS) je osnovana početkom 1999. godine u Gračanici – Bosna i Hercegovina, sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna.

Registrirana kao domaća, nevladina i neprofitna organizacija sa poljem djelovanja na području cjelokupne teritorije BiH, MFS-EMMAUS je istovremeno i dio međunarodne organizacije Emmaus International, koja sa svojim humanitarnim radom djeluje na pet svjetskih kontinenata.

Tokom dugogodišnjeg djelovanja u BiH i široj regiji, MFS-EMMAUS je realizirao niz projekata kojima je pružena pomoć za više hiljada korisnika, uključujući izbjeglice, raseljena lica, žrtve trgovine ljudima, stare i iznemogle osobe, beskućnike, osobe sa intelektualnim poteškoćama, mlade sa problemima i mlade iz ugroženih/rizičnih grupa.

Danas, sa mrežom ureda u Doboj Istoku, Sarajevu, Srebrenici i Zvorniku i sa 242 uposlena radnika MFS-EMMAUS predstavlja jednu od vodećih organizacija u nevladinom sektoru BiH.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top