Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kupujmo domaće i halal > Delegacija Asocijacije halal industrije Privredne komore FBiH kod Reisu-l-uleme

Delegacija Asocijacije halal industrije Privredne komore FBiH kod Reisu-l-uleme

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas delegaciju Asocijacije halal industrije koja je u okviru Privredne komore Federacije BiH osnovana u aprilu ove godine.

U delegaciji su bili Mirsad Jašarspahić, predsjednik PK F BiH, Adis Hasaković, predsjednik Asocijacije, zastupnik Klasa i Vispaka, Emir Pašić,sekretar Asocijacije, Ševal Suljkanović, član UO i zastupnik Bimala iz Brčkog, Merima Dževdetbegović, potpredsjednica Asocijacije, zastupnik Menproma, Nedžad Biberović, potpredsjednik Asocijacije, zastupnik Akove i Luan Strinić, također zastupnik Akove.

U razgovoru s Reisu-l-ulemom prisustvovao je i Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete.

U razgovoru je istaknuto da je ova Asocijacija jedinstvena u regionu i da okuplja proizvođače i pružaoce usluga koji zadovoljavaju stroge norme halal cerifikata.Također su prezentirani ciljevi i planirane aktivnosti Asocijacije. Cilj je omogućiti svakom onom ko želi halal usluge da mu to bude omogućeno na tržištu.

Reisu-l-ulema je podržao ciljeve i planove Asocijacije halal industrije i obećao pomoć i saradnju Islamske zajednice u tom pogledu.

rijaset.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top