Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Dani vakufa u BiH 2018 – Regionalna konferencija o restituciji

Jednodnevna konferencija će se održati u okviru tradicionalne manifestacije „Dani vakufa u BiH 2018. godine“.

Dani vakufa u BiH 2018 – Regionalna konferencija o restituciji

Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovine 17. aprila 2018. godine u Sarajevu organizirat će regionalnu konferenciju pod nazivom „Restitucija imovine – iskustva, mogućnosti i rješenja“.

Pored predstavnika Ministarstva pravde BiH, kao resornog ministarstva u našoj državi za pitanje restitucije, očekuje se učešće nadležnih državnih i entitetskih ministarstava, državnih i entitetskih parlamentarnih zastupnika i međunarodne zajednice.

– Konferencija je dio aktivnosti koje Vakufska direkcija kontinuirano poduzima vezano za restituciju bespravno oduzete imovine. Bosna i Hercegovina još uvijek nije usvojila zakon o restituciji, te stoga imovina koja je oduzeta u proteklim društveno-političkim sistemima nikada nije vraćena izvornim vlasnicima, odnosno njihovim nasljednicima i pravnim sljednicima, saopšteno je danas iz Vakufske direkcije te istaknuto da je podršku organiziranju ove konferencije dao i Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na sjednici 25. januara 2018. godine.

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com