Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Dani otvorenih vrata OŠ „Husein-ef. Đozo“ u Goraždu

Dani otvorenih vrata OŠ „Husein-ef. Đozo“ u Goraždu

U ponedjeljak, 06.aprila 2015.godine, učenici, nastavnici i prijatelji OŠ ”Husein-ef. Đozo” u Goraždu programom Dani otvorenih vrata obilježili su dan ove osnovne škole.

 

U okviru Dana otvorenih vrata  osnovne škole „Husein-ef. Đozo“, učenici islamske vjeronauke i aktiv nastavnika ovog predmeta pripremili su prezentaciju pod nazivom „Znanje, dobročinstvo i umjeće pokažimo djelom“. Kroz prezentaciju je predstavljena i kaligrafska sekcija škole koja djeluje u sklopu vannastavnih aktivnosti. Svoje znanje i umjeće mladi kaligrafi, članovi ove sekcije, pokazali su kroz izložbu koju su priredili svim posjetiteljima koji su ovaj dan došli posjetiti  školu i samim tim uveličati ovu svečanost.

Osnovnu školu ”Husein-ef. Đozo” ovim povodom posjetio je i muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić. Osim što je prisustvovao prezentaciji učenika i nastavnika islamske vjeronauke, Muftija je posjetio humanitarnu prodajnu izložbu koju su pripremili učenici ove škole i njihovi roditelji, a čiji je prihod namjenjen za potrebe škole.

Muftija se u okviru ove posjete sastao i sa direktorom škole g-dinom Almirom Sijerčićem, sa kojim je, pored ostalog, razgovarao o učešću ove škole u predstojećoj manifestaciji ”Dani Huseina-ef. Đoze”.

Dženan Imamović

rijaset.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top