Sportske novosti

Dan košarke – odigrane prve utakmice u renoviranoj dvorani “Ramiz Salčin”

Povodom završetka renoviranja sportske dvorane “Ramiz Salčin” u subotu 23.02.2019. godine održan je dan košarke. Cjelodnevni program u ovoj dvorani organizovao je košarkaški klub Realway Sarajevo. Odigrale su se utakmice Omladinske košarkaške lige Kantona Sarajevo, zatim utakmice Perfetta kids lige, najmasovnijeg dječijeg takmičenja u Sarajevu, te meč u okviru A2 lige za seniore između KK Realway : KK Jablanica, gdje je pobjedu odnijela ekipa Realway, rezultatom  84:52.

Prije početka utakmice prisutne je pozdravio predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, te bivši kapiten reprezentacije, Mirza Teletović: “Drago mi je vidjeti da se ulaže u sportske dvorane i da se radi na poboljšanju uslova za treniranje za sve one koji se bave nekim sportom. Kvalitetna infrastruktura je važna da bi imali vrhunski sport i sportiste. Košarkaški savez BiH je u potrazi za talentima i potencijalnim reprezentativcima, a neki od njih upravo su potekli iz košarkaškog kluba Realway koji je organizovao ovo današnje druženje, te stoga mislim da ih treba biti što više”, naglasio je Teletović.

Pored Teletovića svojim prisustvom jedan ovakav događaj podržali su i generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan, kao i kapiten najbolje bosanskohercegovačke reprezentacije u njenoj historijii Samir Avdić, koji je trenutno i menadžer KK Realway Sarajevo.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić istakao je svoje zadovoljstvo činjenicom da se sve više mladih uključuje u razne sportske kolektive: “Mi ulažemo u infrastrukturu, ali i u rad sportskih klubova sa područja naše općine. Dvorana u kojoj se nalazimo radi u punom kapacitetu tokom cijele godine, te smo odlučili da se uradi njena rekonstrukcija, kako bi se pružili još kvalitetniji uslovi svim njenim korisnicima. Nadam se da će poboljšani uslovi doprinijeti i uspješnim rezultatima”, kazao Efendić.

Rekonstrukcija sportske dvorane “Ramiz Salčin” koštala oko 130.000 KM. Prošle godine je završena sanacija krova, a ove su završeni molerajski radovi, te brušenje i lakiranje parketa, farbanje tribina, kao i iscrtavanje sportske plohe. Ostalo je da se završi sanacija dijela istočne fasade dvorane, gdje su radovi u toku.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button