Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Dan državnosti BiH: Brojne delegacije položile cvijeće na Kovačima

Dan državnosti BiH: Brojne delegacije položile cvijeće na Kovačima

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine (BiH) brojne delegacije položile su cvijeće na šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA). 

Član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u izjavi za medije poslije polaganja cvijeća na Kovačima poručio da “mi neosporno idemo putem integracija i unutarnjih i spoljašnjih u odnosu na Evropu i NATO i dezintegracijski ispadi će bivati sve rjeđi i slabiji”.

Mišljenja je da već 20 godina “mi postepeno, stepenicu po stepenicu idemo u pravom smjeru, uspinjemo se”.

Brojne delegacije položile su danas cvijeće i ispred spomen-obilježja Vječna vatra u Sarajevu povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

U bosanskohercegovačkom gradiću Mrkonjić Gradu, na današnji dan prije 73 godine, na Prvom zasjedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) je potvrđen kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj se na teritoriji bh. entiteta Federacije BiH obilježava kao praznik, dok se na prostoru entiteta Republika Srpska ovaj dan ne razlikuje od bilo kojeg drugog radnog dana.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top