Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Dan dječije igre i radosti u Centru „Safet Zajko“

Dan dječije igre i radosti u Centru „Safet Zajko“

U Centru „Safet Zajko“ Općina Novi Grad Sarajevo priredila je za naše najmlađe sugrađane i njihove roditelje nesvakidašnju zabavu, uz mnoštvo iznenađenja i poklona.

Zabava je organizirana u sklopu manifestacije „Novogradski dani 2017“,  a u dvostanom posebno biranom programu učestvovao je veliki broj mališana i roditelja.

Uživali su uz igru, ples, kreativne radionice, bojenje slika, slaganju slagalica, a ove godine priređen je bio i kutak za najmlađe sa igračkama, te organizirano takmičenje u puzanju. Za predškolski i niži uzrast osnovnih škola osigurane su druge igre, takmičenja, bojaonice i plesna zabava sa najaktuelnijim maskotama.

Na zabavu je sa svoje dvoje djece došla i Melina Lukić. Ova majka sedmogodišnjeg i trogodišnjeg djeteta izrazila je oduševljenje raznovrsnim sadržajima prilagođenim kako najmlađoj tako i starijoj djeci.

Kazala je da je program odličan i zahvalila organizatorima na izuzetnim sadržajima koje su pripremili. “Naročito sam oduševljena ambijentom u kojem je program pripremljen, gdje u prekrasnoj prirodi i ugodnoj hladovini, uz djecu uživaju i roditelji.

U okviru ovogodišnjih Novogradskih dana, Općina Novi Grad je za svoje građane pripremila još mnoštvo interesantnih sadžaja namijenjenih djeci i odraslima, a svakako nisu zaboravljeni ni naši penzioneri.

Također, građani su danas imali priliku uživati u besplatnim dječijim i večernjim projekcijama u kinU Novi Grad u okviru „Otvorenih vrata kina Novi Grad“.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top