Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Damir Džumhur dobio pozivnicu za Olimpijadu: San napokon pretvoren u javu

Damir Džumhur dobio pozivnicu za Olimpijadu: San napokon pretvoren u javu

Ove godine jedan od ciljeva je bio plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru i neopisivo sam sretan što sam ga i ostvario, rekao je Damir Džumhur, najbolji teniser BiH  Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, dobio je pozivnicu i nastupit će na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, koje počinju 5. augusta, javlja Anadolu Agency (AA).

“Sada, kada je napokon san pretvoren u javu, želim zahvaliti Olimpijskom komitetu BiH, koji me je godinama podržavao. Među prvima su koji su prepoznali moj rad i trud i već dugi niz godina me podržavaju. I odlazak u Rio je naš zajednički uspjeh. Ove godine jedan od ciljeva je bio plasman na OI i neopisivo sam sretan što sam ga i ostvario. Osjećaji su pomiješani, uprkos tome što sam gotovo bio siguran da će pozivnica doći. Sada, kada je ona i zvanično stigla, ne mogu kriti koliko sam sretan i ponosan, jer je ovo kruna moga rada. U Riju ću sa ponosom nositi grb Bosne i Hercegovine i nadam se da ću, uz malo sreće u žrijebu, napraviti rezultat zbog kojeg ću sugrađane učiniti ponosnim. Hvala svima koji su me podržavali, a ja ću vam se odužiti na terenu”, istakao je Džumhur, prenosi Anadolu Agency (AA).

Osim Džumhura, BiH će na Olimpijadi u Brazilu predstavljati i Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Larisa Cerić, Lucia Kimani Marčetić i Tatjana Đekanović.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top