Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kupujmo domaće i halal > Da li znate sva ljekovita svojstva crnog (indijskog, turskog, arapskog) čaja?

Da li znate sva ljekovita svojstva crnog (indijskog, turskog, arapskog) čaja?

Crni čaj, ovisno o merdijanima i paralelama, ima različite nazive. Najveći proizvođači su Indija, Kina, Šri Lanka, Gruzija, Kenija itd. 

Kompanija Vispak d.d. Visoko je prije dvije godine uradila re-breding proizvodnje čajeva uzimajući motiv bosanske sehare pri dizajnu ambalaže pakovanja od 20 i 25 vrećica.

Napominjemo da Vispakovi čajevi kao i ostali proizvodi ove kompanije imaju halal certifikat.

„Bosanska tradicija na koju smo veoma ponosni nas uči da se u sehari čuvaju lijepe, vrijedne i mirisne stvari. Takav je slučaj i sa Vispakovim čajevima. Vispak ide korak dalje i kao domaća prehrambena kompanija želi dokazati da itekako ima šta reći, ali i pokazati. Angažirali smo vrhunske stručnjake dizajna i odabrali rješenje koje najviše podsjeća na nas“, riječi su direktora Vispaka Rusmira Hrvića.

Zanimljivo je da se uz seharu, prvi put u dizajnu jednog Vispakovog proizvoda pojavljuje i kera/milje, kao još jedan snažan simbol bosanskih domova. Čajevi u novom ruhu, sačuvani u ‘Vispakovoj sehari’ već se nalaze na tržištu i moguće ih je nabaviti širom Bosne i Hercegovine.

Konačna odluka o tome još nije donijeta, ali najvjerovatnije da će i redizajn logotipa Vispaka kao i ostalih proizvoda ići upravo u tom smjeru. „Namjera nam je da novim kreativnim pristupom utemeljenim na bogatom kulturno-historijkom nasljeđu Bosne i Hercegovine i na ovaj način, ukusno dizajniranim pakovanjima, uljepšamo prodajne police kako kod nas, tako i u svijetu“, pojašnjava Hrvić.

Novi dizajn Vispakovih čajeva kreativno je postignuće dizajnera agencije McCann Erickson iz Sarajeva.

Smatramo da redovni posjetioci portala Akos.bA imaju aktivnu svijest o ekonomskom patriotizmu i da će sami koristiti i zahtjevati u ugostiteljskim objektima umjesto uvoznih čajeva upotrebu domaćeg kvalitetnog čaja u proizvodnji Vispaka.

U narednom periodu ćemo Vam predstaviti ostale vrste čajeva koje proizvode vrijedni Visočaci.

 

Halal program Vispaka:

Vita

 

Vita

 

Vita

 

Vita

 

Vita

 

Vita

 

Riža

 

Ri?a

 

Vita

 

Vita

 

Vita

 

Vita

 

Vita

 

Akos.bA

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top