Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Za djecu i omladinu > Da li si ti ikad otvorio i čitao Kur’an?

Da li si ti ikad otvorio i čitao Kur’an?

  Posljednja  Božija objava, posljednja  časna knjiga koja je derogirala prijašnje objave i koja važi do Sudnjeg dana, a koja je uputa svim ljudima bez obzira na naciju i boju kože, jeste Kur΄an.

Kur΄an je objavljen posljednjem  Allahovom poslaniku i vjerovjesniku Muhamedu, sallallahu alejhi ve sellem, i on nas uči kako da na najljepši način provedemo život na ovome svijetu i kako da se adekvatno pripremimo za život koji dolazi poslije smrti:

 „Onome ko radi dobra djela, bio muškarac ili žena,a vjernik je, Mi ćemo dati da proživi lijep život i doista ćemo ih nagraditi boljom nagradom nego što su zaslužili“(En-Nahl,97);

“ A onaj ko okrene glavu od knjige Moje,taj će teškim životom živjeti…“(Ta-ha, 124).

 A da li si ti ikad otvorio i čitao Kur΄an? Jesi li ikad otvorio tu knjigu da vidiš šta ti poručuje tvoj Stvoritelj i Stvoritelj nebesa i Zemlje?  Zamisli samo, Onaj ko te stvorio i oblik ti dao, Onaj koji te „programirao“, obraća ti se i daje ti savjete i upute! Ta činjenica mora da te potakne da dođeš do jednog primjerka Kur΄ana i da počneš čitati, i nedovojbeno ćes se i uvjeriti da je to govor Gospodara, koji čovjeka stvara od ugruška.   

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Izvor: knjiga ”Put sreće i zadovoljstva” (grupa autora)

Za Akos.ba izdvojila i pripremila: Medina Kanlić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top