EkonomijaKupujmo domaće i halal

Crystal Ice Prozor: Novi halal sladoledi na tržištu

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost i halal potrošače da je kompanija Crystal Ice doo Prozor – Rama uspješno okončala postupak halal certifiicranja shodno zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010.

Kompanija se bavi proizvodnjom leda i sladoleda. Procesom halal certificiranja obuhvaćena je proizvodnja sladoleda. Kompanija proizvodi sladolede vrhunske kvalitete za ugostiteljstvo (hoteli, restorani, kafei, slastičarne…) i sladolede za prodajne objekte (mala i porodična pakovanja). U proizvodnji sladoleda kompanija Crystal Ice koristi halal sirovine vrhunskih proizvođača iz Italije. Sladoledi ove kompanije su prepoznatljivi i po odličnom dizajnu i inovativnoj ambalaži.

„Koncept „ Crystal Ice“ je ideja Prozoraka koji više od 25 godina živi i radi u USA i njegovog školskog druga iz Prozora. Prijateljstvo, razgovori i povjerenje su iskristalizirali ideju zajedničkog biznisa.

Vrhunskim okusima, izuzetnim kvalitetom te različitom ponudom postati prepoznatljivi na tržištu. Svim kupcima omogućiti da uvijek sa sigurnošću i povjerenjem biraju domaće proizvode „Crystal Ice“. Za proizvodnju leda će se koristiti postrojenje kapaciteta 5 tona leda dnevno, a za sladoled pogon sa dnevnom proizvodnjom od 4000 litara sladoleda.

Poslovni partenri „Crystal Ice“ će biti benzinske pumpe, ugostiteljski objekti, trgovine, supermarketi i drugi objekti širom BiH“ – izjavili su predstavnici kompanije.

Kompanija na tržište plasira 22 nova halal proizvoda koji su različitog pakovanja. Proizvodi su dostupni na stanici Agencije www.halal.ba  i aplikaciji za mobilne uređaje Halal bazar.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button
WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.