Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Crveni polumjesec Republike Turske u BiH nastavlja sa akcijama

Crveni polumjesec Republike Turske u BiH nastavlja sa akcijama

Ekipa Crvenog polumjeseca Turske u BiH u subotu, 4. maja 2019. godine izvršila je predramazansku podjelu prehrambenih paketa majkama Srebrenice, korisnicama projekta MFS „Emmaus“ „Ljubav za majke Srebrenice“.

Ovo je bio početak jednog velikog projekta koji će biti realizovan ovoga ramazana na prostorima istočne Bosne, a koji se sastoji od podjele prehrambenih paketa majkama Srebrenice te socijalno ugroženim porodicama, kao i nizom iftara koji će biti organizovani na tom području.

Prvi takav organizovani iftar bit će upriličen prvi dan ramazana, u Srebrenici, gdje je predviđen dolazak 300 ljudi.

1500 paketa socijalno-ugroženim u mjesecu ramazanu

Suat Sokullu, predstavnik Crvenog polumjeseca Republike Turske najavio je, u ramazanu, podjelu još 1500 prehrambenih paketa pomoći socijalno-ugroženima.

„Danas smo realizovali jedan od niza projekata koje smo planirali, a radi se o podjeli prehrambenih paketa majkama Srebrenice. Ovo je bio samo početak jednog velikog projekta u kojem smo planirali podijeliti 1500 prehrambenih paketa socijalno ugroženim u mjesecu ramazanu.

Također, prvi dan ramazana planiralmo upriličiti javni iftar za 300 mještana na području Srebrenice.“

Napominjemo da je turski Crveni polumjesec u BiH u više navrata finansirao i podjelu prehrambenih paketa korisnicima Narodne kuhinje Stari Grad, socijalno ugroženima te oboljelim od dijabetesa.

Gospodin Suat Sokullu najavio je, između ostalog, i brojne iftare u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Za Akos.ba piše Nejra Avdić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top