Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Crna Gora: Novinar Anadolije dobio nagradu za najbolju reportažu u 2018. godini

Crna Gora: Novinar Anadolije dobio nagradu za najbolju reportažu u 2018. godini

Udruženje novinara Crne Gore uručilo je danas godišnje nagrade laureatima za 2018. godinu, među kojima i dopisniku Anadolu Agency iz Crne Gore Adelu Omeragiću, koji je dobitnik godišnje nagrade za najbolju reportažu u 2018. godini, javlja Anadolu Agency (AA).

Žiri Udruženja novinara Crne Gore u sastavu Milica Kralj, Đorđe Brujić i Goran Ćetković odlučio je da Adelu Omeragiću dodijeli Nagradu za reportažu “Boško Pušonjić”, o rijetkom prirodnom fenomenu u Crnoj Gori, stablu iz kojeg izvire voda. Reportaža je objavljena u februaru 2018. godine, prenijeli su je brojni mediji u regiji i izazvala je brojne pozitivne reakcije publike.

Udruženje novinara Crne Gore je na današnjoj svečanosti povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore, nagrade uručilo i Radiju “Svetigora“, koji je osvojio prvu godišnju nagradu, uredniku “Barskog portala” Milenku Jovanoviću, koji je osvojio drugu godišnju nagradu, i Zdravku Šakotiću, dopisniku lista “DAN“ iz Herceg Novog, kome je pripala treća nagrada.

Nagrada za životno djelo, prema odluci žirija, pripala je novinarima Milanu Šćekiću i Slobodanu Vučiniću.

Dopisnik AA iz Crne Gore Adel Omeragić, rođen je 1988. godine u Gusinju. Osnovnu školu završio je u Gusinju, gimnaziju u Plavu, a diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Podgorici. Novinarstvom se bavi od 2013. godine, kada je počeo raditi u “Dnevnim novinama”, u redakciji za politiku. Početkom 2014. godine počeo je raditi kao dopisnik Regionalnog ureda Anadolu Agency kao za Balkan iz Crne Gore.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top