Vijesti iz svijeta

Crna Gora: Dodjeljene nagrade “Mehmed paša Boljanić” Hajrizu Brčvaku i Refiki Tuzović

 Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić kazao je da treba pominjati dobra dijela koja pojedinici čine za zajednicu i time im odati priznanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Fejzić je danas, u ime Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, dodijelio je godišnju nagradu “Husein-paša Boljanić” humanisti Hajrizu Brčvaku i službenici Mešihata Refiki Tuzović. On je kazao da se ponosi pojednicima koji su spremni da doprinesu široj zajednici I time pokažu nesebičnost i brigu za komšije. Fejzić je istakao da je, kako je rekao, najveća nagrada za dobročinitelje kod Boga ali da i ljudi moraju pokazati divljenje.

“Molim uzvišenog Gospodara za trud i dobro dijelo Hajriza Brčvaka i požrtvovani rad u zajednici Refike Tuzović i da nagrada za to bude od uzvišenog Gospodara svjetova jer je to najveća nagrada. I niko ne može nagraditi onoliko koliko on može. Ja sam danas ponosan na Hajriza Brčvaka jer jedna njegova rečenica mi još zuji u glavi. Kad kaže-kome ako ne Crnoj Gori, kad ako ne sad. U ovim teškim momentima i teškim vremenima, izazovima i borbi za očuvanje zdravlja građana svim ljudima u Crnoj Gori bez obzira na bilo koju razliku”, kazao je Fejzić.

Priznanje “Husein paša Boljanić” se dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su dali poseban doprinos u radu zajednice i promovisanju i širenju opšteg dobra, kao i službeniku Islamske zajednice za odgovoran, savjestan i požrtvovan rad. Brčvak je kazao da da je drago što je dio vjerske, državne i porodične zajednice. On je rekao da je zahvalan Bogu što je u mogućnosti da pomogne kao i da je svaki pojednac ne smije zaboraviti da je dio zajednice.

“Svi smo mi jedna puzla u svakoj zajednici i teško onom ko ne misli na zajednicu iz bilo kojeg dijela ili bilo koje vjere i nacije. Bilo kojeg imanja-da li bio bogat ili neko ko nema mogućnosti momentalno u novcu ali ima u lijepom ponašanju, lijepom pozdravu lijepom ophođenju prema komšiji“, kazao je Brčvak.

Tuzović se zahvalila saradnicima na bezuslovnom povjerenju i podršci tokom rada u Mešihatu, dok je Fejzić kazao da je službenica Islamske zajednice nagrađena za odgovoran, savjestan i požrtvovan rad. On je istakao da je Mešihat planirao da svečanosti prisustvuje daleko veći broj gostiju, ali zbog epidemiološke situacije odlučeno da prisustvuje manje ljudi.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button