Vijesti iz svijeta

Crna Gora: Dodjeljene nagrade “Mehmed paša Boljanić” Hajrizu Brčvaku i Refiki Tuzović

 Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić kazao je da treba pominjati dobra dijela koja pojedinici čine za zajednicu i time im odati priznanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Fejzić je danas, u ime Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, dodijelio je godišnju nagradu “Husein-paša Boljanić” humanisti Hajrizu Brčvaku i službenici Mešihata Refiki Tuzović. On je kazao da se ponosi pojednicima koji su spremni da doprinesu široj zajednici I time pokažu nesebičnost i brigu za komšije. Fejzić je istakao da je, kako je rekao, najveća nagrada za dobročinitelje kod Boga ali da i ljudi moraju pokazati divljenje.

“Molim uzvišenog Gospodara za trud i dobro dijelo Hajriza Brčvaka i požrtvovani rad u zajednici Refike Tuzović i da nagrada za to bude od uzvišenog Gospodara svjetova jer je to najveća nagrada. I niko ne može nagraditi onoliko koliko on može. Ja sam danas ponosan na Hajriza Brčvaka jer jedna njegova rečenica mi još zuji u glavi. Kad kaže-kome ako ne Crnoj Gori, kad ako ne sad. U ovim teškim momentima i teškim vremenima, izazovima i borbi za očuvanje zdravlja građana svim ljudima u Crnoj Gori bez obzira na bilo koju razliku”, kazao je Fejzić.

Priznanje “Husein paša Boljanić” se dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su dali poseban doprinos u radu zajednice i promovisanju i širenju opšteg dobra, kao i službeniku Islamske zajednice za odgovoran, savjestan i požrtvovan rad. Brčvak je kazao da da je drago što je dio vjerske, državne i porodične zajednice. On je rekao da je zahvalan Bogu što je u mogućnosti da pomogne kao i da je svaki pojednac ne smije zaboraviti da je dio zajednice.

“Svi smo mi jedna puzla u svakoj zajednici i teško onom ko ne misli na zajednicu iz bilo kojeg dijela ili bilo koje vjere i nacije. Bilo kojeg imanja-da li bio bogat ili neko ko nema mogućnosti momentalno u novcu ali ima u lijepom ponašanju, lijepom pozdravu lijepom ophođenju prema komšiji“, kazao je Brčvak.

Tuzović se zahvalila saradnicima na bezuslovnom povjerenju i podršci tokom rada u Mešihatu, dok je Fejzić kazao da je službenica Islamske zajednice nagrađena za odgovoran, savjestan i požrtvovan rad. On je istakao da je Mešihat planirao da svečanosti prisustvuje daleko veći broj gostiju, ali zbog epidemiološke situacije odlučeno da prisustvuje manje ljudi.

Akos.ba

Povezani članci