Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Sportske i ekološke aktivnosti > Članovi AKOS-a: Braća Mihret i Mirnes Delić na “Vivicitti 2015” u Sarajevu

Članovi AKOS-a: Braća Mihret i Mirnes Delić na “Vivicitti 2015” u Sarajevu

Ovogodišnji događaj pod sloganom “Za naprednije gradove i lokalne zajednice” okupio je oko 1.500 učesnika iz regije u različitim kategorijama

 

– U organizaciji Sportskog saveza Kantona Sarajevo danas je u bosanskohercegovačkom glavnom gradu održana 21. međunarodna atletska gradska trka “Vivicitta 2015”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mi smo imali danas negdje oko hiljadu i po učesnika. Učestvovale su kategorije od sedam do 77 godina. Kategorije su: osnovne i srednje škole, fakulteti, rekreativni, takmičari. Imali smo goste iz cijelog regiona. Imamo jedan regionalni karakter”, kazao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) generalni sekretar Sportskog saveza Kantona Sarajevo Tarik Curić.

Prema njegovim riječima, karakteristika “Vivicitte” je što se na isti dan trke organizuju u 60 gradova na tri kontineta u svijetu.

“Prva organizovana trka u BiH je bila u ratu 1995. godine. Kroz ratni tunel je došla. Od tada pa sve do sada organizujemo uspješnu trku”, istakao je Curić.

Učesnici sportske manifestacije trčali su kružnim tokom duž tramvajske trase od Vijećnice do Titove ulice gdje je bio postavljen cilj. Svi koji su željeli učestvovati, zajedno sa takmičarima trčali su četiri kilometra dok su takmičari trčali 12 kilometara.

Organizatori ističu kako je kilometraža gradske trke jednaka i utvrđena na svim “Vivicitta” utrkama u svijetu. Nedugo nakon završetka svake, imena svih kandidata rangiraju se praveći poredak i svjetski rezultat trke.

Braća Mihret i Mirnes Delić iz Tešnja, članovi AKOS-a, već godinama učestvuju u ovoj utrci. Danas su bili među prvih deset.

Braća Delići na atletskim utrkama učestvuju sa oznakama AKOS-a, a portal Akos.ba sponzoriše njihove nastupe.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top