Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Sportske i ekološke aktivnosti > Član AKOS-a Mihret Delić zauzeo četvrto mjesto na utrci “Avaz Tower Runninga 2014”

Član AKOS-a Mihret Delić zauzeo četvrto mjesto na utrci “Avaz Tower Runninga 2014”

Cilj trke je bio vidikovac koji se nalazi na 36. spratu “Avaz Twist Towera”, a takmičari su trčali uz 780 stepenika

  Selma Zrnić i Sanel Đuliman pobjednici su četvrte utrke “Avaz Tower Runninga”, održanoj u “Avaz Twist Toweru”.

Mihret Delić, diplomirani mašinski inženjer iz Tešnja, i član AKOS-a je osvojio četvrto mjesto. Našem članu je trebalo tačno 5 minuta da istrči 780 stepenica, u fotofinišu mu je izmaklo treće mjesto. Delić je 2011. godine učestvovao na prvom “Avaz Tower Runninga” kad je zauzeo 14. mjesto, a njegov brat Mirnes Delić, koji je također član AKOS-a zauzeo je 11. mjesto. Mlađi Delić danas nije mogao učestovati u ovoj trci zbog “radne subote”.

Na  utrci učestvovalo oko 150 takmičara, u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Utrka u “Avazovom” tornju je uvrštena u kalendar svjetske asocijacije “Towerrunning” a učesnici su bili podijeljeni u šest konkurencije.

Cilj trke je bio vidikovac koji se nalazi na 36. spratu “Avaz Twist Towera”, a takmičari su trčali uz 780 stepenika.

Najbolji u takmičarskim konkurencijama su novčano nagrađeni i to za prvo mjesto 1.000 konvertibilnih maraka, za drugo mjesto 500, dok je za treće mjesto 200 konvertibilnih maraka.

Ovogodišnja, 4. po redu trka u Avazovom tornju, jedna je od 19 najprestižnijih utrka iz tzv. master serije Svjetske asocijacije Towerrunning World Cup. U ovoj svojevrsnoj “formuli 1” su i utrke u New Yorku, Londonu, Frankfurtu, Dubaiju…

 

Prilagođeno sa Anadolije

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Tagovano: (315)
Top