Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Islamska ekonomija > Ciklus predavanja u Nahli: Islamsko bankarstvo i poslovanje

Ciklus predavanja u Nahli: Islamsko bankarstvo i poslovanje

 • Imate dileme o islamskom bankarstvu? Nisu vam jasne razlike između kamate i provizije? Koliko su primjenjivi principi islamskog bankarstva u bh. bankovnom sistemu?
 • Saznajte više o islamskim pravilima bankarstva i poslovanja, te načinima njihove primjene u BiH kroz ciklus predavanja koja će se održavati ponedjeljkom od 10. do 24. marta 2014

  Teme predavanja: 

  • Kako poslovati u skladu s islamskim principima? (10.3.)
  • Islamsko bankarstvo i modeli finansiranja (17.3.)
  • Perspektive razvoja islamskog bankarstva u BiH (24.3.)

   
  Termin: 18-19h

  Predavač: prof. dr. Fikret Hadžić

  Profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (Katedra Bankarstva i osiguranja – oblast bankarstva). Autor niza stručnih i naučnih radova prezentiranih i objavljenih na domaćim i međunarodnim simpozijumima, kongresima i konferencijama. Autor je nekoliko knjiga iz oblasti bankarstva, a posebno iz oblasti islamske ekonomije, bankarstva i finansija. 

  Ulaz slobodan!


  Ciklus predavanja “Islamsko bankarstvo i poslovanje” je dio programa vjerske edukacije pod nazivom Tematski tefsir u sklopu kojeg stručnjaci iz različitih oblasti održavaju predavanja na teme koje naše korisnice smatraju interesantnim i važnim za svoj svakodnevni život i funkcionisanje u skladu s principima islama. Program za ovu godinu predviđa obradu sljedećih tema: čistoća, odijevanje, nasljedno pravo, islamsko poslovanje i ishrana.

   

  nahla.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com